Nastavak priče o 'leševima vanzemaljaca': Maussan tvrdi da se u jednom od njih nalaze 'jajašca'?

2
Radiosarajevo.ba
Nastavak priče o 'leševima vanzemaljaca': Maussan tvrdi da se u jednom od njih nalaze 'jajašca'?
Foto: Prtscr / Youtube / Mnogi tvrde da je ovo prevara, ali...

Pojavile su se nove informacije o takozvanim 'leševima izvanzemaljaca' koji su predstavljeni meksičkom Kongresu.

Tijela je u Kongres donio Jaime Maussan, saradnik dr. Josea Zalce Beniteza, koji sad, pak, tvrdi su tehničari i naučnici na projektu u klinici Noor u Huixquilucanu u Meksiku u ponedjeljak (18. septembra) izvršili skeniranje navodnih tijela vanzemaljaca. 

Maussan je, podsjetimo, rekao meksičkoj vladi da su tijela pronađena u Peruu 2017. i da se procjenjuje da su stara 1000 godina.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Benitez sad tvrdi da su skeniranja pokazala da su svaki od primjeraka 'jedan kostur' i 'potpuno organsko biće'. Dalje nastavlja kako su studije njihovog istraživačkog tima pokazale da je jedno od "tijela", koje su naučnici nazvali 'Clara', bilo "živo, biološko i u trudnoći" u trenutku smrti.

Njihova tvrdnja da je uzorak bio 'u trudnoći' temelji se na na navodno velikim kvržicama u abdomenu tijela, za koje tvrde da bi mogla biti - jajašca.

Ovi najnoviji detalji o 'vanzemaljcima' dolaze nakon što su brojni stručnjaci za NLO i forenziku naglasili da su ova tijela vanzemaljaca obična prevara. Fizičar i voditelj, profesor Brian Cox bio je među prvi koji su izrazili nevjericu u vezi s tijelima, napisavši na X: "Oni su previše humanoidni. Vrlo je malo vjerojatno da bi inteligentna vrsta koja je evoluirala na drugom planetu izgledala poput nas. Drugo - pošaljite uzorak kvalitetnim istraživačima i oni će vam reći šta je to u roku od 10 minuta."

Kada su tijela predstavljena meksičkom Kongresu, Maussan je pod zakletvom posvjedočio da je gotovo trećina DNK vanzemaljaca 'nepoznata'.

"Ovi primjerci nisu dio naše evolucijske povijesti na Zemlji", rekao je. "Oni nisu bića izvučena iz pada NLO-a. Umjesto toga, pronađeni su u rudnicima dijatomeja (algi) i kasnije su postali fosilizirani."

Benitez je opisao tijela kao tijela s velikim mozgom i velikim očima koje su 'omogućivale široku stereoskopsku viziju'. Također je tvrdio da primjerci nemaju zube, što, smatra on, ukazuje da su samo pili tekućinu, a ne i žvakali hranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije