Najbolje besplatne Android igre u 2022. godini

0
Radiosarajevo.ba
Najbolje besplatne Android igre u 2022. godini
Foto: Pixabay / Ilustracija

Svake godine nove besplatne igre za Android dodaju se u Google Play Store. Zbog toga je sve teže znati koje naslove zaista vrijedi isprobati ili ne.

Ipak, uvijek postoje neke mobilne igre koje se na kraju ističu, bilo po svojim vizualima, igranju ili čak po drugačijem i zabavnom konceptu.

Najbolja stvar je što se u većini slučajeva ove igre mogu potpuno besplatno preuzeti na vaš pametni telefon i bez potrebe za kupovinom unutar aplikacije za napredak. Kako biste mogli upoznati neke od najboljih besplatnih igara za Android ove godine, pripremili smo dobro promišljen popis najboljih prijedloga.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Od demona do vještica i zombija: 13 igara koje će ljubitelje horora zabaviti za Noć vještica

Od demona do vještica i zombija: 13 igara koje će ljubitelje horora zabaviti za Noć vještica

1. Pixel Dungeon

U posljednje vrijeme izašlo je nekoliko "roguelike" igara retro izgleda, posebno za PC. Uprkos tome, može se reći da je Pixel Dungeon jedna od najistaknutijih u ovoj kategoriji - i to je besplatna za Android - budući da uspijeva donijeti dobro izbalansiran gameplay s izazovima koji postaju sve teži.

Možete igrati s mnogo različitih heroja, oni su podijeljeni u klasične RPG kategorije i možete otključati nove klase kako napredujete. Kliknite ovdje za preuzimanje.

2. Lineage II: Revolution

Koliko god se činilo malo vjerojatnim, već postoje neki MMORPG-ovi na Androidu, a naslovi poput Lineage II: Revolution izvrsne su kvalitete. Igra jako podsjeća na World of Warcraft, kako po izgledu tako i po ogromnom otvorenom svijetu koji nudi za istraživanje.

Možete mirno pratiti svoje avanture ili ići u bitku s desecima likova u isto vrijeme. Naravno, kao MMO, na kraju je bolji kada iskoristite njegove društvene aspekte, bilo s prijateljima ili s drugim nepoznatim igračima. Kliknite ovdje da je besplatno preuzmete.

3. Sky Force Reloaded

Ako ste ljubitelj starih svemirskih pucačina, preporučujemo da probate Sky Force Reloaded. Ima jednostavan gameplay, ali općenito je izazovna igra.

Svojim brodom upravljate ekranom osjetljivim na dodir, a trebate pucati i uništavati sve što se pojavi na ekranu. U početku, neprijatelja nema toliko, ali se broj povećava kako napredujete. Kliknite ovdje za preuzimanje.

4. Warhammer 40,000: Freeblade

Postoje bezbrojne igre Warhammer 40,000, ali ako želite prijenosnu verziju, Freeblade je trenutno vaša najbolja alternativa. Baš kao u originalu, imate Carskog viteza spremnog uništiti sve neprijatelje koje nađe na putu.

Osim što je besplatan za Android, vizualni elementi su vrlo dobro napravljeni, a kontrole ekrana osjetljivog na dodir dovoljno su intuitivne da možete lako pucati na neprijatelje i mijenjati oružje. Kliknite ovdje za preuzimanje.

Ubisoft potvrdio novu Assassin’s Creed multiplayer igru

Ubisoft potvrdio novu Assassin’s Creed multiplayer igru

5. Shadow Fight 3

Za one koji vole dobru mješavinu borilačkih igara s malo Beat’em Up stila iz 1980-ih i 1990-ih, Shadow Fight 3 jedna je od najboljih opcija koje besplatno možete pronaći na Androidu.

Za razliku od dva prethodnika, ovaj vizualni prikaz prikazuje mnogo više detalja likova i pozadine, a ne samo njihove siluete. Možete je preuzeti putem ovog linka.

6. Clash Royale

Clash Royale razvili su isti kreatori popularnog Clash of Clans i radi kao mješavina MOBA igre s Tower Defense. Kao što možete zamisliti, može izazvati veliku ovisnost, ne samo zato što postaje sve teže kako napredujete.

Super stvar je što se možete boriti s igračima diljem svijeta, a morate srušiti i osvojiti njihove kule prije nego oni to učine s vašima. Možete je preuzeti putem ovog linka.

7. Plague Inc.

Plague Inc. je vrlo zanimljiva igra, posebno za one koji vole strateške igre. U njoj imate zadatak proširiti virus svijetom i desetkovati stanovništvo prije nego što se otkrije lijek.

Potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora, kao što su mjesto porijekla zaraze, prvi simptomi, kako se prenosi u druge zemlje itd. Osim što je "zarazna", potpuno je besplatna za Android, a možete je preuzeti preko ovog linka.

8. Shadowgun: Deadzone

Ako tražite doista lijepu i intenzivnu igru ​​za Android, možemo vam preporučiti Shadowgun: Deadzone. Ova pucačina je jako dobro napravljena i napredna, i ne izgleda kao većina mobilnih igara koje smo navikli vidjeti.

Najveći problem s ovim je što ne radi tako dobro na starijim uređajima jer je prilično zahtjevna za procesor pametnog telefona. Ipak, vrijedi je testirati, što možete učiniti putem ove poveznice.

9. Crossy Road

Unatoč tome što nije novi naslov iz ove godine Crossy Road ostaje jedna od najboljih besplatnih igara koje možete pronaći na Androidu.

Nadahnuta klasičnim Froggerom, ova igra dobiva stalna ažuriranja i možete otključati desetke novih likova za prelaženje beskrajnih razina. Kliknite ovdje za preuzimanje.

10. Alto's Adventure

U Alto's Adventure, vaš lik putuje kroz planine na snowboardu, a vi ga morate sigurno voditi kroz razne prepreke. Kako nema kraja, cilj je pokušati preživjeti što je duže moguće.

Naravno, što dalje idete, to su put i prepreke sve teži. Kliknite ovdje za preuzimanje.

11. Elder Scrolls Legends

Elder Scrolls Legends je igra u kojoj mogu uživati ​​ljubitelji franšize The Elder Scrolls kao i oni koji vole kolekcionarske kartaške igre. Naslov je očito inspiriran Magic The Gatheringom, uprkos vlastitim karakteristikama i mehanici.

The Sims 4 postaje besplatna igra!

The Sims 4 postaje besplatna igra!

U njoj se može uživati ​​potpuno besplatno, a uz dovoljno pobjeda moguće je kupiti nove pakete karata za sastavljanje boljih špilova. Najbolja stvar je što svoj napredak možete nastaviti na Androidu, iOS-u ili kompjuteru u bilo kojem trenutku. Možete ga preuzeti putem ove poveznice.

12. Animal Crossing: Pocket Camp

Nedavno objavljena, Animal Crossing: Pocket Camp vrlo je zanimljiva igra koja ljubiteljima klasične Nintendove franšize može utažiti žeđ za novim Animal Crossingom. Pogotovo s obzirom na to da je to jedna od tvrtkinih besplatnih igara za Android.

U njemu sastavljate svoj lik i možete izgraditi udoban kamp pun namještaja i predmeta kako biste privukli neke od svojih omiljenih životinja iz igara u seriji. Osim toga, možete posjetiti nekoliko različitih područja i kampove svojih prijatelja. Kliknite ovdje za preuzimanje.

13. Magikarp Jump

Magikarp Jump je besplatna igra za Android koja je iznimno jednostavna, ali iznenađujuće zarazna igra za svakog ljubitelja Pokémona. U njemu trenirate nekoliko Magikarpa kako bi mogli sudjelovati i pobijediti u takmičenju u skakanju.

Premisa se može činiti pomalo apsurdnom, ali to je dio zabave u igri. Postoji nekoliko stavki koje se mogu otključati, a možete čak usporediti svoje rezultate s prijateljima. Kliknite ovdje i postanite glavni trener Magikarpa.

14. Fire Emblem Heroes

Ako volite taktičke strateške igre ili ste jednostavno obožavatelj franšize Fire Emblem, ovo je igra koju biste trebali probati.

Postoje deseci likova koji se mogu otključati, nekoliko faza koje povećavaju težinu, svakodnevni izazovi i mogućnost borbe s igračima iz cijelog svijeta. A, najbolji dio je to što je besplatna za Android. Možete ga preuzeti s ove poveznice.

15. PUBG Mobile

Jedan od najvećih fenomena besplatnih igara za Android ove godine nije mogao nedostajati na ovom popisu. Mobilna verzija PlayerUnknown’s Battlegrounds – nazvana PUBG Mobile – razlikuje se od originala po tome što je besplatna i pristupačnija početnicima.

Baš kao i rivalski fenomen – Fortnite, svakako – donosi plaćene sezonske propusnice. U ovim propusnicama dobivate odjevne predmete koji će vaš lik učiniti elegantnijim, kao i rani pristup novostima iz igre.

Za one koji je još nisu igrali, PUBG Mobile je igra koja miješa igre preživljavanja s igrama pucanja – koja se trenutno naziva Battle Royale. U njemu vaš lik mora skočiti padobranom na otok potpuno nenaoružan, pronaći oružje i zaštitnu opremu te okončati živote svih ostalih sudionika. Kliknite ovdje za preuzimanje PUBG Mobile na svoj Android!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije