Mnogi su jedva dočekali: Apple predstavio novu seriju poznatih uređaja

0
Radiosarajevo.ba
Mnogi su jedva dočekali: Apple predstavio novu seriju poznatih uređaja
Foto: Apple.com / Ilustracija

Sredina septembra tradicionalno je rezervisana za Apple Event, godišnju konferenciju na kojoj čelnici Applea prezentuju nove uređaje poput iPhonea, Maca, MacBooka, Apple Watcha te od prošle godine noviteta kao što su naočale za proširenu realnost.

Ove godine iščekuje se novi model iPhonea 15 za koji je već najavljeno da će biti naskuplji do sada.

Samo predstavljanje noviteta započelo je predstavljanjem nove serije Apple sata S9, nasljednika prošlogodišnjeg modela koji je pomaknuo granice pametnih satova ukrcavši na sat tehnologiju za gotovo sve sportove.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Najveći novitet jeste definitivno Double-tap, kojim sat očitava potez vaših prstiju kako biste napravili određenu radnju poput javljanja na telefon.

Najavljuju to opcijom za brže i jednostavnije korištenje Apple Watcha.

Apple će danas predstaviti novu seriju iPhone 15 uređaja, dolazi funkcija koju su svi tražili

Apple će danas predstaviti novu seriju iPhone 15 uređaja, dolazi funkcija koju su svi tražili

Naravno kako to već biva pojačani su senzori i trajanje baterije, a novi ultra-wideband chip omogućava brže učitavanje podataka.

Apple predstavio nove uređaje
Foto: X.com: Apple predstavio nove uređaje

Novost je i nova ponuda narukvica za Apple Watch, napravljenih od prirodnih materijala među kojima se izdavajaju brendovi poput Nikea i Hermesa.

Apple Watch Ultra 2

Prošle godine predstavljen je sat s kojim doslovno možete sve pa čak i roniti na ozbiljnije dubine. Ove godine on je poboljšan manjim neznatnim pojačanjima u bateriji i trajanju dok je fokus definitivno stavljen na korištenje zdravijih, prirodnijih materijala koji ne ostavljaju ugljični otisak.

iPhone 15

Upravo su najavljeni iPhone 15 i 15 Plus, koji će imati isti dizajn kao i iPhone 14, sa 6.1 inčnim displejem. Dolazit će u rozoj, žutoj, zelenoj, plavoj i crnoj boji.

Oba smartphonea dolaze sa Dynamic Island tehnologijom, prvenstveno predstavljenom na iPhone 14 Pro i Pro Max, koja omogućuje praćenje više stvari odjednom i novi način za pregled određenih obavijesti i interakciju s aplikacijama.

Update dobiva kamera, s impresivnih 48 megapixela. Poboljšan je portrait mode fotkanja, pa se više neće trebati ručno prebacivati na njega. Poboljšan je i night mode fotkanja, kao i action mode. Ako ste ljubitelji selfieja, prednja kamera pruža autofokus i osvjetljenje za portret.

Apple predstavio nove uređaje
Foto: X.com: Apple predstavio nove uređaje

iPhone 15 ima OLED Super Retina Display. Novost je definitivno Appleov zaokret prema satelitskoj tehnologiji, ne samo za GPS, nego i za usluge poput naručivanja asistencije na cesti u slučaju kvara automobila, kada ste van dometa mreže. To ukratko znači da ćete u budućnosti moći zvati pomoć na putu, čak i kada nemate signala na smartphoneu.

Veća baterija omogućava cjelodnevno trajanje, a iPhone 15, kao i Apple Watch Series 9, dolazi s čipom druge generacije koji osigurava bolje povezivanje s drugim, udaljenijim uređajima.

iPhone 15 Pro

Upravo se predstavlja nova generacija high-end smartphonea s potpisom Applea. U prodaji će se naći modeli 15 Pro i 15 Pro Max. Napravljeni su od titanija, lakši su, a u njima se nalazi 100 posto reciklirani aluminij.

Novost je Action Button, što znači da svima omiljena tipka za vibraciju odlazi u historiju. Korištenje Action Buttona će se moći personalizovati prema vašim potrebama. Apple s ovim modelima najavljuje svoje najmoćnije uređaje do sada.

Apple predstavio nove uređaje
Foto: X.com: Apple predstavio nove uređaje

Novost nekad nije toliko revolucionarna, pa je Apple predstavio stand-by mode, u kojem doslovno kada ostavite smartphone da se puni preko noći, on postaje klasični noćni sat.

15 Pro ima 6.1-inčni display, a Pro Max 6.7-inčni display, piše After5.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije