Apple će 12. septembra predstaviti novi iPhone

0
Radiosarajevo.ba
Apple će 12. septembra predstaviti novi iPhone
Foto: X.com / Iphone / Ilustracija

Kompanija Apple će 12. septembra predstaviti nove proizvode, među kojima su i nova linija telefona iPhonea 15 i pametni satovi sljedeće generacije.

Predstavljanje novih proizvoda emitirat će se uživo, a vrhunac događaja bit će iPhone 15 linija, koja će uključivati dva početna modela i dva vrhunska modela, prenosi Bloomberg.

Uređaji niže klase, koji će se vjerovatno zvati iPhone 15 i 15 Plus, imat će neke od opcija prošlogodišnjih Pro modela – A16 čip, Dinamic Island interface i zadnju kameru od 48 megapiksela, ali će zadržati trenutni dizajn.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Značajnije promjene imat će modeli višeg ranga, uključujući redizajniran okvir koji koristi titanij umjesto nehrđajućeg čelika, daleko tanje ivice oko ekrana i A17 procesor koji koristi napredniji 3-nanometarski proizvodni metod.

Titanij će također učiniti telefone malo lakšim.

Tu je i novo prilagodljivo dugme koje će zamijeniti dugogodišnji prekidač za isključivanje zvuka, funkcija koja je prisutna na iPhoneu od kada se proizvod prvi put pojavio na tržištu 2007. godine.

Najskuplji model iPhonea, s ekranom od 6,7 inča, bit će opremljen novom kamerom s dubljim optičkim zumom, koja se može bliže fokusirati na udaljene objekte koristeći samo fizičko sočivo, a ne softver, čime se dobijaju snimci višeg kvaliteta.

Sva četiri nova iPhonea će se prebaciti na USB-C priključak za punjenje, kako bi bili u skladu s novim propisima Europske unije.

Telefon vam se brzo prazni: Ovo je šest mogućih razloga...

Telefon vam se brzo prazni: Ovo je šest mogućih razloga...

Novi iPhone uređaji pojavit će se u pretprodaji 15. septembra, a počet će se isporučivati kupcima i prodavnicama sedmicu kasnije.

Kompanija također planira povećati cijene za neke od svojih vrhunskih modela ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije