Apple će danas predstaviti novu seriju iPhone 15 uređaja, dolazi funkcija koju su svi tražili

0
Radiosarajevo.ba
Apple će danas predstaviti novu seriju iPhone 15 uređaja, dolazi funkcija koju su svi tražili
Foto: X.com / Iphone / Ilustracija

Serija iPhone 15 je skoro pred nama i jasno je da oni koji vole svoje gadgete jedva čekaju da napokon bude pušten u prodaju.

Sada, ne samo što su obožavaoci Apple proizvoda uzbuđeni zbog potpuno novog komada tehnologije koji će krasiti njihove džepove, već jedva čekaju i lansiranje najtraženije funkcije uređaja kada se novi iPhone najavi kasnije danas, 12. septembra.

Najnoviji telefon će označiti 16. generaciju uređaja koji je zauvijek promijenio scenu pametnih telefona kada je prvi put osvojio svijet nakon što je prvi put lansiran 2007. godine.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Novi iPhone-i obično se najavljuju utorkom, a prednarudžbe zatim postaju dostupne u Apple prodavnici iste sedmice.

Očekuje se da će Apple lansirati dva modela iPhone 15 Pro: jedan obični iPhone 15 Pro sa ekranom veličine 6.1 inča i veći model iPhone 15 Pro Max sa ekranom veličine 6.7 inča.

Novi iPhone stići će kupcima s jednom velikom promjenom

Novi iPhone stići će kupcima s jednom velikom promjenom

Pored dva Pro modela, uključujući standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus, tu su i Apple Watch Serija 9 i druga generacija Apple Watch Ultra, plus druga generacija Apple AirPods Pro.

Iako Apple još uvijek nije izdao zvanične informacije o nadolazećoj tehnologiji, mnoge spekulacije i "curenja" na internetu ukazuju na to da će novi iPhone 15 modeli vjerovatno biti lakši od prethodnih, sa boljom baterijom i boljom kamerom.

Jedna stvar koja se gotovo sigurno može potvrditi o najnovijim iPhone-ima jeste da će imati USB-C priključak za punjenje.

Trenutno, iPhone-i se oslanjaju na svoj Lightning kabal, dok većina drugih uređaja, uključujući one koje je napravio Apple, koristi USB-C kabl.

Ova nova odluka slijedi zakon EU koji je proglasio da svi prenosivi uređaji moraju biti kompatibilni sa univerzalnim punjačem do decembra 2024. godine.

Zakon je usmjeren na suzbijanje e-otpada usvajanjem zajedničkog standarda za punjače.

Radnik brze pošte osumnjičen za nestanak paketa u kojem je bio - Iphone

Radnik brze pošte osumnjičen za nestanak paketa u kojem je bio - Iphone

Iako još ne znamo koliko će novi iPhone-i koštati, naznake ukazuju da bi mogli biti nešto skuplji od svojih prethodnika.

Apple-ova 2023. godišnja serija iPhone-a i satova neće biti u prodaji do 22. septembra.

Međutim, ljubitelji ove tehnologije neće morati dugo čekati da dobiju odgovore na svoja pitanja, jer će posebni događaj pod nazivom "Wonderlust" uskoro početi u Steve Jobs Theatre u Apple Parku u Kaliforniji, piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije