Mate Rimac ima nove investicije u Bosni i Hercegovini. Evo šta sada planira

0
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac ima nove investicije u Bosni i Hercegovini. Evo šta sada planira
FOTO: Facebook / Mate Rimac

Rolla, bosansko-hercegovački fitness tech startup iza kojeg stoji inovativni mostarski poduzetnik Igor Krezić, osigurao je ulaganje vrijedno 6,3 miliona eura (12,2 miliona KM).

Među ulagačima koji su odlučili uložiti svoj kapital u Krezićev digitalni fitness projekt su i Mate Rimac te srbijanski poduzetnik Sacha Dragić.

"Dvije stvari su me privukle: Igor Krezić i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedočio sam poduzetničkim čudima koje je Igor izveo u prošlosti, a koja su još impresivnija kada se uzme u obzir okruženje u kojima ih je izveo.

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

U isto vrijeme čvrsto vjerujem kako zdravi životni stil potaknut podacima (koji se prikupljaju) postaje sve važniji širom svijeta. Također vidim i manjak sveobuhvatnih rješenja koji ljudima pomažu živjeti takav život. Uvjeren sam kako Igor i njegova ekipa čine upravo to", izjavo je Rimac.

Ulaganje u Rolla-u je uvjerljivo najveće startup ulaganje ikada u našoj zemlji.

Rimac se pohvalio: Njemački ministar finansija provozao Neveru, vozio pun gas

Rimac se pohvalio: Njemački ministar finansija provozao Neveru, vozio pun gas

Krezić i Rimac inače imaju zanimljivu zajedničku prošlost, pa je upravo spomenuti mostarski poduzetnik Rimcu u prošlosti posudio 300 hiljada eura (585,6 hiljada KM).

"Igor mi je spasio firmu i sve na čemu smo radili kada mi je posudio novac dva dana nakon što smo se upoznali. I nije on neki milijarder, to je zapravo sav novac koji je tada imao. Njegovi zaposlenici su mu govorili da je lud i da nikad neće vidjet novac jer ćemo propasti. I nisu bili daleko od istine, šansa za preživjeti bila je izuzetno mala.

Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo 2 dana. Igora je teško opisati, koliko je to ludo i posebno biće", izjavo je svojevremeno Rimac, piše Poslovnipuls.com.

Rolla, tech startup u BiH
Foto: Rolla: Rolla, tech startup u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije