Rimac: Molim da me se ukloni s popisa

1
Radiosarajevo.ba
Rimac: Molim da me se ukloni s popisa
FOTO: Facebook / Mate Rimac

Danas, 27. juna, se na trećoj konferenciji BestInvest Hrvatska biraju najbolja ulaganja u brzorastuće kompanije i startupove. Među 12 nominovanih u kategoriji "Osnivač godine" nalaze se direktor kompanije Rimac Automobili Mate Rimac i Nikolina Lauc, prokuristica kompanije GlycanAge i kćerka profesora Gordana Lauca.

GlycanAge nudi testove za utvrđivanje biološke starosti za koje kompanija tvrdi da se mogu koristiti za mjerenje i optimizovanje uspjeha i učinkovitosti prehrane, treninga i intervencija suplemenata. Cijena jednog testa je 348 eura (680 KM), a uz njega nude i besplatno savjetovanje, javlja Index.hr.

Nikolina Lauc (31) živi u Londonu i od januara ove godine je prokurist kompanije GlycanAge u Osijeku. Kompanija je 2021. prikazala gubitak od 2083 kune (540 KM).

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Lauc je 2016. osnovala kompaniju u Velikoj Britaniji pod istim imenom. Prema podacima iz britanskog registra, kapital i rezerve kompanije su 2021. godine bili u minusu od 123.774 funte (281.635 KM), dok je ukupna nominalna vrijednost kompanije bila 103 funte (234.50 KM). Osim Gordana i Nikoline Lauc britanska kompanija ima još devet dioničara.

Ranije je bila vlasnica turističke agencije, agencije za prodaju nekretnina, te agencije za promociju i organizaciju događaja. Ove tri kompanije su nakon nekoliko godina poslovanja brisane iz Sudskog registra.

Uoči dodjele nagrade, koja će se održati danas, Gordan Lauc na svom je Facebook profilu objavio da je Hrvatska mala zemlja u kojoj se "uglavnom mrze uspješni" te da je Mate Rimac državu "velikim slovima upisao na kartu industrije električnih automobila".

Hrvatska je mala zemlja u kojoj vas uglavnom mrze ako ste uspješni. Suprotno očekivanjima mnogih, Mate Rimac nas je...

Posted by Gordan Lauc on Monday, June 26, 2023

"Nikolina to isto radi na području industrije dugovječnosti. Mnogi se tome ismijavaju, jer kažu da ne žele živjeti zauvijek, ali dugovječnost ne znači živjeti zauvijek. Ideja dugovječnosti je da odgodimo bolesti i sačuvamo mladost što je duže moguće.

Nikolina i Mate su sutra ujutro konkurenti za nagradu za osnivača godine. Ja naravno navijam za Nikolinu i to ne samo jer sam subjektivan, već jer sam uvjeren da to što ona radi doista može ovu planetu napraviti boljim i zdravijim mjestom", napisao je sinoć Lauc.

Rimac: Molim da me se ukloni s popisa

Nagrade za osnivača godine 2021. i 2022. osvojio je Mate Rimac. On se na novu nominaciju osvrnuo u komentarima na Laucovu objavu te od organizatorice konferencije zatražio da ga se ukloni s popisa.

Mate Rimac, komentar
Foto: Screenshot/Facebook: Mate Rimac, komentar

"Iiiiii tu vidimo zašto ne želim biti na nikakvoj listi za nagrade i pogotovo ne dobiti ih. Mirna Marović molim da me se ukloni sa popisa. Druge će nagrada možda i veseliti. Hvala", napisao je Rimac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije