Korisnik iPhonea požalio se na novu seriju uređaja: 'Jedna aplikacija troši 25 posto baterije'

0
Radiosarajevo.ba
Korisnik iPhonea požalio se na novu seriju uređaja: 'Jedna aplikacija troši 25 posto baterije'
Foto: Apple.com / iPhone/Ilustracija

Ako niste živjeli ispod kamena proteklih nekoliko sedmica, znate da je nova serija iPhone 15 konačno lansirana, a ljubitelji tehnologije širom svijeta nisu mogli dočekati da dobiju u svoje ruke najnovije izdanje Apple uređaja.

Apple je zvanično najavio lansiranje dugo očekivane serije iPhone 15 sa potpuno novim setom funkcija prije nekoliko sedmica (12. septembra), ali nije svako 100 posto zadovoljan sa njima.

Dio korisnika tvrde da su "prevareni" jer se nova funkcija na uređajima već godinama nalazi na Androidu, a dio se žali na dodatnu naknadu od 20 funti (45 KM) kada zamjene priključke za punjenje.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Jedan korisnik iPhone 15 je upozorio ljude tvrdnjom da određena aplikacija troši 25 posto njegove baterije.

Aaron Zollo, naime, odlučio se obratiti na X-u (bivši Twitter)kako bi podijelio svoje "iskustvo" s iPhone 15 Pro Max "do sada".

[related]https://radiosarajevo.ba/magazin/tech/novi-napredak-u-razvoju-chatgpt-sada-vidi-cuje-prica-ali-i-trazi-svjeze-informacije-na-webu/514626[/related] 

Iako Zollo, koji se samoproglašava "historičarom iOS i Android Beta", ima nekoliko pozitivnih napomena, među kojima su one da on "nema problema sa pregrijavanjem" kao i to da je "dizajn vrhunski", ovaj entuzijasta za tehnologiju ima poseban problem s baterijom uređaja.

"Trajanje baterije je isto kao na mom 14 pro max (loše). Safari koristi 25 posto baterije iz nekog razloga, a nemam ni otvorenih web stranica."

Korisnik se požalio na iPhone

No, s obzirom na to, Zollo je dodao da je njegovo iskustvo s tim uređajem "do sada bilo dobro".

Čini se da su se mnogi složili s Zollom u vezi problema s baterijom, pri čemu je jedan korisnik na Twitteru odgovorio: "Isto, trajanje baterije na mom uređaju je isto ako ne i lošije nego na 14 Pro Max.", piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije