Objavljeno upozorenje za korisnike novog iPhonea: "Nemojte koristiti ove punjače!"

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeno upozorenje za korisnike novog iPhonea: "Nemojte koristiti ove punjače!"
Foto: Apple.com / Ilustracija

Ovisnici o tehnologiji uspjeli su se dočepati novog iPhonea 15 koji je izašao prošle sedmice, a milioni diljem svijeta krenuli su u najbližu Appleovu trgovinu kako bi kupili novi uređaj, koji je sada kompatibilan s daleko univerzalnijim USB-C kabelima za punjenje - zahvaljujući novim zakonima u Europi.

Međutim, otkako je iPhone 15 izašao, pratili su ga brojni problemi s pregrijavanjem, a neki su korisnici čak prijavili da je uređaj postao toliko vruć da ga nisu mogli ni uzeti u ruke. Apple je priznao mogućnost da se uređaj jako zagrije - predsjednik Tim Millet je izjavio da iPhone 15 Pro teoretski ima moć 'probušiti rupu' na mobitelu na stražnjoj strani?!

Sada je izdano upozorenje o korištenju Android USB-C punjača jer očito mogu dovesti do pregrijavanja modela iPhone 15.

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Appleova trgovina upozorila je korisnike iPhonea 15 na korištenje USB-C kablova koji dolaze u paketu s Android uređajima ili su posebno dizajnirani za tu vrstu mobilnih uređaja.

Naime, postoje različite vrste USB-C kablova. U USB-C kablu specifičnom za Android postoji manji razmak između jednorednih 9-pinskih i jednorednih 11-pinskih konektora, što naknadno povećava šanse za probleme s pregrijavanjem kod iPhonea.

Ipak, kritičari sugeriraju da bi ovo mogao biti Appleov pokušaj da potakne korisnike iPhonea 15 da kupe vlastite USB-C kablove te tvrtke te ističu kako se ovo upozorenje ne spominje u Appleovom korisničkom priručniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije