Apple počeo prodavati iPhone proizvedene u Indiji

0
Hina
Apple počeo prodavati iPhone proizvedene u Indiji
Foto: Apple.com / Ilustracija

Američki tehnološki div Apple počeo je prvi put prodaju svojih iPhonea proizvedenih u indijskim tvornicama, objavljeno je danas, 23. septembra na predstavljanju novog modela tog pametnog telefona u New Delhiju.

Određeni broj modela iPhone 15 i iPhone 15 Plus iz indijske proizvodnje u prodaji je od jučer, 22. septembra, u nekoliko zemalja, uključujući i samu Indiju, potvrdili su za dpa izvori iz kompanije.

Većina Appleovih proizvoda još uvijek se proizvodi u Kini. Međutim, prema nedavnim izvještajima, s obzirom na geopolitičke napetosti, Apple želi uključiti druge zemlje u svoje lance snabdijevanja, s fokusom na Indiju i Vijetnam.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Šira distribucija proizvodnje također je povezana s ruskim ratom protiv Ukrajine i pandemijom COVID-19, budući da su ti događaji otkrili velike ovisnosti lanaca snabdijevanja o međunarodnim okolnostima.

Indija, koja osigurava državne poticaje za proizvodnju pametnih telefona, sa svoje 1,4 milijarde stanovnika predstavlja atraktivno tržište u razvoju.

Relativno skupi iPhonei ipak još uvijek čine samo mali udio u prodaji pametnih telefona u toj zemlji. Ove godine Apple je prvi put otvorio svoje službene trgovine u Indiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije