Konačno objavljeno: Pogledajte kako izgleda PlayStation 5

Radiosarajevo.ba
Konačno objavljeno: Pogledajte kako izgleda PlayStation 5
Foto: Sony / PlayStation 5

Nakon dugog čekanja, Sony je sinoć napokon otkrio kako će izgledati nova PlayStation 5 konzola, a iz prvih fotografija jasno je kako su zamislili da nam stoji vertikalno kraj televizora. Naravno, konzola se može i položiti, ali efekt nije toliko jak.

Nova generacija konzole dolazit će u dvije hardverske verzije, jedna će imati 4K Blu-ray pogon, dok će druga biti potpuno digitalna inačica. Ta bi trebala očito biti i nešto povoljnija, ali i zanimljivija prosječnom igraču koji ne pati na to da ima fizičke kopije igara.

Uz to, ta verzija je i vidiljivo uža zahvaljujući gubitku optičkog pogona.

Nova konzola imat će i nove kontrolere, koje su već ranije najavili, a Sony je najavio i niz dodatka, poput punjača, daljinskog, slušalica, bežičnog headseta...

Konzola bi u prodaju trebala doći za sezonu zimskih praznika, ali cijena još nije poznata.

Ono što se zna od ranije je da je pogoni AMD Zen 2 procesor i grafički čip koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi, navode 24sata. Sony je razvio i vlastito SSD rješenje kako bi ubrzali učitavanje igara, a trebali bi imati 825 GB prostora te brzinu čitanja od 5,5 GB/s.

PS5 će podržavati 8K te 4K grafiku na 120 Hz.

Uz detalje o konzoli, Sony je najavio i niz igara koje možete vidjeti u nastavku.

Naravno, ono što se i dalje čeka je cijena nove konzole. No, na Amazonu se pojavio PS5 u verziji od 2 TB, koji je u međuvremenu uklonjen.

Broj osoba koje o tome govore: 1.238

Zanimljivo je kako se navodila cijena od 599 funti, odnosno oko 670 eura (oko 1300 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije