Kćerka Elona Muska: "Ne želim više biti povezana s ocem, na bilo koji način"

0
Radiosarajevo.ba
Kćerka Elona Muska: "Ne želim više biti povezana s ocem, na bilo koji način"
Foto: EPA-EFE / Elon Musk

Kći Elona Muska podnijela je zahtjev za promjenu imena i oznake rodnog identiteta - jer, kaže, više ne želi biti povezana sa svojim slavnim ocem.

Vijest je prvi donio TMZ, iako je 18-godišnjakinja zapravo podnijela zahtjev za promjenu imena nakon što je napunila 18 godina u aprilu, a ročište je bilo zakazano za ovaj petak, 24. juni.

U podnesku je Muskova kćerka — čije ime nećemo objaviti kako bismo zaštitili njezinu privatnost — rekla da podnosi zahtjev za promjenu i zbog svog spolnog identiteta - rođena je kao muškarac - ali i zato što želi odbaciti očevo prezime i uzeti ono od njezine majke, kanadske spisateljice Justine Wilson.

"Više ne živim sa svojim biološkim ocem niti želim biti u srodstvu sa svojim biološkim ocem, na bilo koji način ili oblik", navela je Muskova kći u zahtjevu za promjenu imena, koji je podnesen u Los Angelesu.

Elon Musk je nedavno osudio "gender zamjenice" i objavio nešto što se činilo transfobičnim memeom nakon što se u javnosti spekuliralo da je njegova bivša djevojka, umjetnica elektronske glazbe Grimes, izlazila s transrodnom zviždačicom Chelseom Manning.

U klasičnom Muskovom stilu, ti su ispadi često bili dvosmisleni i otvoreni za tumačenje - je li on osuđivao cijeli koncept ili samo ljude koji se usuđuju govoriti o tome - i odbio je priliku da ih razjasni, što ga čini miljenikom transfobične desnice.

Međutim, Musk se doimao srdačnim i odbrambenim u izjavi koju je dao za The Daily Beast.

"Ona ne želi biti javna osoba", rekao je Musk u e-poruci, za koju se navodi da je poslana prije nego što je TMZ javno izvijestio o promjeni imena njegove kćeri.

"Mislim da je važno braniti njezino pravo na privatnost. Molim vas, nemojte nekoga outovati dok taj neko to ne odluči - to nije u redu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije