Kao da gledate prave snimke: Uskoro stiže hiperrealistična video igra

0
Radiosarajevo.ba
Kao da gledate prave snimke: Uskoro stiže hiperrealistična video igra
Foto: DRAMA / Unrecord

Razvojni timovi koji rade na igrama su oduvijek pokušavali da pomjere granice onoga što je moguće sa trenutnim hardwareom i softwareom, posebno kada su u pitanju video igre koje pokušavaju da budu realistične.

S pojavom VR-a, dobili smo mogućnost da zaista uronimo u digitalne svijetove, ali ni to nikada nije bilo potpuno fotorealistično. Unrecord je igra koja izgleda želi da promjeni to i da nas natjera da se zapitamo šta je stvarnost.

Novi trailer za Unrecord se pojavio prije nekoliko dana i gaming zajednica je potpuno izgubila razum, jer ova igra uopšte ne izgleda kao igra, već kao pravi bodycam snimak.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Unrecord je pucačina iz prvog lica u kojoj je glavni junak policajac koji “istražuje složen slučaj i gdje su taktičke i detektivske vještine od vitalnog značaja”, piše u opisu igre na Steamu.

Cijela igra je iz perspektive bodycam-a koju policajac nosi na grudima, tako da izgleda kao da gledate prave snimke koje smo bezbroj puta do sada videli na internetu.

Unrecord
Foto: DRAMA: Unrecord

Osim što je iz ove neobične perspektive, igra zvuči kao svaki tipičan FPS. Ali, ljudi su bili oduševljeni trailerom zbog toga koliko je fotorealističan.

Mnogi su sumnjali da je to pravi gameplay do te mjere da je Aleksandar Spindler, developer koji razvija igru, morao da podijeli na Twitteru snimak sebe kako igra Unrecord.

Unrecord će biti dostupan na PC-ju, izlistana je na Steam platformi, ali još uvijek ne znamo tačan datum kada će igra biti lansirana.

Nema previše informacija o njoj, ono što znamo je da ovo nije VR naslov i da ćete morati da nišanite i pucate mišem. Sudeći po traileru nismo sigurni kako će ovo funkcionisati, ali će svakako biti zanimljivo vidjeti kako to izgleda u praksi, piše Benchmark.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije