Instagram uvodi novu opciju skrivanja lajkova

0
Radiosarajevo.ba
Instagram uvodi novu opciju skrivanja lajkova
Pixabay / Instagram

Šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da je cilj dati ljudima kontrolu nad njihovim iskustvima na aplikaciji Instagram, aplikacija za dijeljenje fotografija u vlasništvu Facebooka, pokreće opciju koja korisnicima omogućuje da sakriju broj lajkova na objavama, novitet koji će uskoro biti dostupan i na Facebooku.

Korisnici Instagrama moći će sakriti broj lajkova na svim postovima na svome zidu i na vlastitim postovima. Obje opcije bit će dostupne na Facebooku "u nekoliko idućih sedmica", saopštio je Instagram u srijedu, prenosi Jutarnji.hr.

U razgovoru s novinarima, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da je cilj dati ljudima kontrolu nad njihovim iskustvima na aplikaciji.

Rekao je da testiranje nove opcije skrivanja lajkova nije pokazalo velike promjene što se tiče utjecaja na psihološko stanje korisnika, no dodao je da su korisnici o tome imali podijeljena mišljenja.

Lajkovi, koji su na Instagramu u obliku srca a na Facebooku u obliku palca gore, mogu se koristiti za mjerenje popularnosti postova i za korisnike osobno i za one koji profesionalno generiraju sadržaj te za firme.

Mosseri je rekao da nije očekivao da će vidjeti značajnu promjenu u korisničkom iskustvu poslije te promjene. Rekao je da su kreatori sadržaja na društvenim mrežama koji imaj broj pratitelja bili podijeljenog mišljenja, a da su zabrinuti bili manje uhodani kreatori sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije