Razvoj Instagram aplikacije namijenjene za djecu ispod 13 godina

Radiosarajevo.ba
Razvoj Instagram aplikacije namijenjene za djecu ispod 13 godina
Print Screen / Instagram logo

Facebook navodno gradi verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina, kojima je trenutno zabranjeno pridruživanje glavnoj aplikaciji.

"Uzbuđen sam što mogu objaviti da smo u budućnosti prepoznali omladinski rad kao prioritet za Instagram i dodali smo ga na našu listu prioriteta", napisao je Vishal Shah, potpredsjednik Instagrama, piše Independent.

„Usredotočit ćemo se na dvije stvari a to je ubrzavanje našeg integriteta i privatnosti kako bismo osigurali najsigurnije moguće iskustvo za tinejdžere, kao i izgradnju verzije Instagrama koja omogućava osobama mlađim od 13 godina da po prvi put sigurno koriste Instagram", izjavio je Shah.

Novu aplikaciju nadzirali bi Adam Mosseri, šef Instagrama i Pavni Diwanji koji je prethodno bio šef Googleove verzije YouTubea prilagođene djeci, pod nazivom YouTube Kids.

„Ovdje moramo puno učiniti,ali dio rješenja je stvoriti verziju Instagrama za mlade ili djecu u kojoj roditelji imaju transparentnost ili kontrolu. To je jedna od stvari koju istražujemo", rekao je Mosseri.

Dodao je da kompanija zna da "sve više i više djece" želi koristiti Instagram, ali da je provjera starosti izazov za kompaniju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije