Imate Facebook aplikaciju: Uz ove savjete i trikove uredite ga na svoj način

Radiosarajevo.ba
Imate Facebook aplikaciju: Uz ove savjete i trikove uredite ga na svoj način
Pixabay / Ilustracija
Facebook je jedna od najraširenijih i najvećih društvenih mreža na svijetu. Sa svojih više od 2 milijarde korisnika Facebook je kod mnogih ljudi postao neizbježan način komunikacije.

No čak i ako ste vjerni korisnik Facebooka duži niz godina, postoji mogućnost da se još uvijek niste upoznali baš sa svime onime što Facebook pruža. U nastavku vam donosimo savjete i trikove za sve korisnike Facebooka na Android uređajima uz pomoć kojih će vaše Facebook iskustvo biti još bogatije i sadržajnije! 

Upravljanje obavijestima

Utapanje u moru obavijesti koje svakodnevno serviraju stranice koje pratite na Facebooku je "problem" s kojim se svakodnevno susreće gotovo svaki korisnik Facebooka. Međutim, postoji opcija pomoću koje možete ovo izbjeći.

Facebook_Notifications.jpg - undefined

Idite pod App settingsNotification settings i ondje ćete moći ili omogućiti ili onemogućiti sva upozorenja u vezi Facebooka, bilo da se radi o stavljanju nove obavijesti na zid, komentara, zahtjeva za prijateljstva, tagiranja na fotografijama, pozivima na događaje i slično.

Možda se u vašoj blizini nalazi neko zanimljivo mjesto

Facebook aplikacija za Android uređaje u sebi sadrži neke trikove za koje velik broj korisnika ne zna i nije upoznata s njima. Ti trikovi se odnose na neke stvari koje inače nisu moguće na ”desktop” inačici Facebooka. Jedan od njih je bolje iskorištavanje vaše lokacije.

facebook-Nearby-places.jpg - undefined

Odabirom na Nearby places možete pronaći mjesta oko vaše lokacije koje imaju svoju vlastitu Facebook stranicu. Ovo je u stvari vrlo koristan način za pronalaženje restorana, barova, clubova, trgovina i svega onoga što bi vam moglo zatrebati i što biste željeli obići ako se nalazite u nekom gradu ili državi u kojoj prije niste bili i čije ”orkuženje” vam nije baš poznato.

Dijelite preko drugih aplikacija

Jedna od najboljih vrlina kod Android aplikacija je njihova mogućnost dijeljenja između aplikacija. To je nešto što je moguće upotrijebiti i kada s radi o Facebook aplikaciji. Klikom na tipku za dijeljenje (Share) za vrijeme gledanja fotografija u galeriji fotografija, internet pregledniku ili bilo čemu sličnome moći ćete iste podijeliti i na Facebooku.

Ovo je u biti odličan način dijeljenja nečega na vremensku crtu bez da korisnik treba otići na svoj Facebook korisnički račun. I uz to korisnik će i dalje dobivati normalne statusne obavijesti.

Snimite video zapise i linkove za kasnije

facebook-save-video-za-kasnije.jpg - undefined

Toliko puno prijatelja na čije profile treba otići, toliko puno toga za pročitati, a tako malo vremena u danu… Sa ovim problemom se vjerovatno susreće svaki tinejdžer i svaki vjerni korisnik Facebooka Na svu sreću i za ovo postoji rješenje. Ako kliknete na strelicu za prema dolje (na istu onu koja se nalazi pored vijesti koje sadrže video ili vezu na neku stranicu) taj sadržaj možete snimiti i sačuvati ga za kasnije.

Redovno provjeravajte nivo sigurnosti vašeg korisničkog računa

Unutar Facebook aplikacije idite pod Account Settings – Security – Active Sessions. Ondje možete vidjeti sva mjesta kao i sve uređaje koji su povezani sa vašim Facebook korisničkim računom. Ako u međuvremenu opazite bilo što sumnjivo, kliknite na ikonu križića i na taj način se odlogirajte sa tog mjesta ili uređaja.

facebook-active-sessions.jpg - undefined

Bolje je spriječiti nego liječiti. Ako ste se slučajno odlogirali sa nekog uređaja na kojemu ste stvarno bili logirani, bez ikakvih problema se možete logirati natrag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije