Novost za korisnike: Facebook uvodi popularnu opciju za ankete

Radiosarajevo.ba
Novost za korisnike: Facebook uvodi popularnu opciju za ankete
Samo nekoliko sedmica nakon što je to učinio i Instagram, najpopularnija društvena mreža svijeta - Facebook, odlučila je uvesti opciju anketiranja za sve korisnike.

Riječ je o opciji koja je za kratko vrijeme na Instagramu postala izuzetno popularna, posebno među mlađom populacijom, zbog čega je i Facebook odlučio da takozvana Polling aplikacija bude dio početne stranice svakog profila, prenosi Mashable.

Na ovaj način, svi korisnici Facebooka na svojim profilima i stranicama moći će napraviti anketu sa dva pitanja, te će njihovim prijateljima i pratiocima biti omogućeno da glasaju na postavljenu anketu.

Opcija je vrlo slična onoj na Instagramu, a u svaku anketu korisnici će moći da postave fotografije ili GIF-ove za glasačke opcije. Važno je i istaknuti da ankete nisu anonimne, te će svaki kreator ankete moći vidjeti odabire svojih prijatelja ili pratilaca.

Ovo je još jedna od opcija kojom Facebook pokušava da zainteresira korisnike, posebno tinejdžere, da što češće koriste ovu aplikaciju, kako bi je popularizirali nakon što je Instagram, koji je također u vlasništvu Facebooka, preplavio tržište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije