Horor avantura: Hrvatska video igrica uskoro dostupna i na konzolama

0
Radiosarajevo.ba
Horor avantura: Hrvatska video igrica uskoro dostupna i na konzolama
Foto: Gamesradar / Saint Kotar uskoro na konzolama

Dugoočekivana video igrica iz Hrvatske, horor avantura pulskog studija Red Martyr Entertainment, Saint Kotar, dolazi na konzole 22. novembra.

Kako su priopćili iz studija, Saint Kotar će tako biti dostupan igračima na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.

Iz Red Martyr Entertainmenta ističu kako je dojam igranja ove igre na konzoli nešto drugačiji nego na PC-u.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Od demona do vještica i zombija: 13 igara koje će ljubitelje horora zabaviti za Noć vještica

Od demona do vještica i zombija: 13 igara koje će ljubitelje horora zabaviti za Noć vještica

S obzirom na to da je igra dorađena i prilagođena konzolama, iskustvo igranja je puno drukčije od onog za PC.

Primjerice: na konzolama nije potrebno klikati na točke na ekranu da se lik kreće, već ga igrači kontroliraju manualno, kao u akcijskim pucačinama/avanturama, otkrili su iz studija.

Igrači već danas mogu prednaručiti igru, a dostupna će im postati 22. novembra, bez obzira na kojoj konzoli ju žele igrati.

Jedan od autora igre i direktor studija Marko Tominić istaknuo je koliko su sretni i zadovoljni što je nešto više od dvije godine nakon uspješne Kickstarter kampanje, igra sad dostupna svim igračima.

"Nevjerovatan je osjećaj napokon ju vidjeti na svim tim velikim platformama. Ponosni smo i počašćeni što ćemo se priključiti tom ekskluzivnom klubu", istaknuo je Tominić, piše Zimo.

Podsjetimo, Saint Kotar je psihološka horor avantura s modernim elementima klasično inspiriranog point-and-click gameplaya. Igra prati zastrašujuću priču o Benedeku Dohnanyju i Nikolayu Kalyakinu koji pokušavaju pronaći istinu iza jezive serije ubistava, navodno povezanih sa štovanjem vraga i vračanjem. Igrači prolaze kroz priču kontrolirajući dva osebujna lika ne bi li raspleli misterioznu i razgranatu priču u gradiću Sveti Kotar, malom fiktivnom mjestu na području Gorskog Kotara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije