Gmail ima simpatičnu novost: Odmah je možete isprobati na Androidu

0
Radiosarajevo.ba
Gmail ima simpatičnu novost: Odmah je možete isprobati na Androidu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija/Gmail aplikacija

Kompanija Google napravila je novu kolekciju slika dizajniranih za korisničke profilne sličice na usluzi Gmail, prenosi američki tehnološki portal Verge.

Kao što je vidljivo iz "šarene" naslovne ilustracije koja je objavljenja njihovom blogu, kolekcija simpatičnih slika prilično je raznolika... Nove ilustracije pod imenom Google Illustrations napravljene su za one koji vole šarene profilne slike, a ne žele koristiti svoje fotografije, piše Tportal

Najnovija kolekcija ilustracija pokazuje da Google nastoji imati drugačiji pristup od Microsoftovih Xbox avatara ili Snapovih Bitmojija, a koji, podsjećamo, omogućavaju pravljenje stiliziranih interpretacija korisnika i njihovo postavljanje kao profilne slike.

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Najnovije ilustracije su, bar zasad, ekskluzivne samo za korisnike Androida. Ako imate telefon koji koristi Googleov operativni sustav, jednu od novih sličica možete staviti za profilnu unutar Google Workspacea i Contactsa na Androidu.

Google također spominje da 'trenutno radi' na prenošenju novih ilustracija na iOS i web, kao i 'nizu drugih proizvoda'. Također su napomenuli da će s vremenom kolekcija avatara polagano rasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije