Ghost of Tsushima oborio rekorde: Prestigao čak i God of War

0
Radiosarajevo.ba
Ghost of Tsushima oborio rekorde: Prestigao čak i God of War
Foto: Printscreen / Naslovna/Ghost of Tsushima

Sonyjevu igru Ghost of Tsushima na Steamu je jučer istovremeno igralo više od 77 hiljada igrača, čime je to po aktivnosti postala najuspješnija single-player igra koju je Sony do sada lansirao na PC platformi.

Do sada je rekord držao God of War sa 72 hiljade istovremenih igrača, dok je daleko najuspješniji ipak ovogodišnji hit Helldivers 2 s više od pola miliona istovremenih igrača.

Ipak, bit će interesantno vidjeti hoće li se ova statistika prenijeti na ukupnu prodaju igre. Moguće je da prodaja Ghost of Tsushime bude slabija od dosadašnjih Sonyjevih igara, unatoč ovakvoj aktivnosti igrača, jer je igra povučena iz prodaje na brojnim tržištima.

Vrelo poslijepodne: Sarajlije i turisti uživaju u bajramskoj šetnji

Vrelo poslijepodne: Sarajlije i turisti uživaju u bajramskoj šetnji

Prema podacima izvučenim iz materijala otuđenih Insomniac Gamesu, do 2023. godine Sony je preko Steama bio prodao 3,3 miliona primjeraka Horizon: Zero Dawna te 2,5 miliona primjeraka God of Wara.

Precizni podaci o ukupnoj prodaji Ghost of Tsushime (na konzolama) nisu dostupni, ali znamo da je igra prešla 10 miliona prodanih primjeraka u prve dvije godine prodaje, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije