Facebookov algoritam "poludio": Predlagao šokantne videozapise korisnicima

Radiosarajevo.ba
Facebookov algoritam "poludio": Predlagao šokantne videozapise korisnicima
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Dio korisnika najpopularnije društvene mreže nije mogao vjerovati kakve im je vulgarne i seksističke videozapise predložio Facebook u tražilici.

Mnogi korisnici Facebooka koji su prije dva dana pretraživali videozapise, ostali su šokirani kada su vidjeli koje im je videozapise ova društvena mreža predlagala u tražilici, piše Guardian.

Kada korisnici pretražuju druge korisnike, grupe ili videozapise, Facebook im sam predlaže neke od najpopularnijih videa ili one za koje algoritam smatra kako bi ih mogli interesirati, a prije dva dana nekim korisnicima predloženi su bizarni i vulgarni videozapisi seksualnog sadržaja, od kojih neki čak graniče i s pedofilijom.

Iz Zuckerbergove kompanije su morali javno uputiti izvinjenje, te su objavili kako istražuju zbog čega je došlo do ovog problema.

Napominju kako se takvi prijedlozi pretraživanja ne moraju odnositi na sam sadržaj s Facebooka već se oni pojavljuju na temelju informacija koje korisnici pretražuju na ovoj mreži.

Prijedlozi ovakvih vulgarnih videozapisa pojavljivali su se nekoliko sati, no i nakon toga korisnici ove mreže putem Twittera komentirali su kako je "Facebookov algoritam poludio" jer im je još neko vrijeme prikazivao čudne prijedloge prilikom pretraživanja sadržaja, piše Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije