Facebook otkrio nove detalje: Zloupotrijebljeni podaci čak 87 miliona ljudi

Radiosarajevo.ba
Facebook otkrio nove detalje: Zloupotrijebljeni podaci čak 87 miliona ljudi
Curenje podataka iz najpopularnije društvene mreže svijeta mnogo je veće nego što je to procijenio "zviždač" Christopher Wylie, koji je nedavno otkrio veliki skandal ove kompanije.

Prema navodima koje je u novom blogu otkrio direktor ureda za tehnologiju pri Facebooku Mike Schroepfer, broj ljudi koji su zahvaćeni curenjem podataka iznosi gotovo 87 miliona, što je za 37 miliona više od početne procjene, BBC.

Ovi podaci otkriveni su samo nekoliko sati nakon što je američki Kongres otkrio da će osnivač Facebooka Mark Zuckerberg biti ispitan pred članovima ove institucije, zbog velikog skandala koji potresa cijeli svijet.

Facebook je zbog ovog skandala izgubio velike količine zarade u prethodnim danima, a suočava se sa brojnim istragama na gotovo svim kontinentima.

Podsjećamo, Facebook se suočava s velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije o tome da su putem njega zloupotrijebljeni lični podaci blizu 50 miliona korisnika ove mreže. Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg priznao je velike propuste koji su doveli najpopularniju mrežu pod istrage u SAD-u i Velikoj Britaniji.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije