Facebook javnosti izložio privatne objave 14 miliona korisnika

Radiosarajevo.ba
Facebook javnosti izložio privatne objave 14 miliona korisnika
Facebookovi problemi s povredom privatnosti korisnika se nastavljaju, a ovoga puta razlog je bug na društvenoj mreži.

Najnoviji Facebookov propust je bio aktivan nešto više od nedjelju dana, a privatne objave korisnika je načinio javno vidljivim.

Ovom bugu je potencijalno bilo podložno oko 14 miliona Facebook korisnika, a dobra vijest je što je društvena mreža u međuvremenu ispravila problem.

Facebook je potvrdio da je bug bio aktivan od 18. do 27. maja ove godine, a tokom ovog perioda objave korisnika su automatski bile podešene da se vide javno.

facebook-public-bug.jpg - undefined

Facebook ilustracija

Iako su korisnici mogli da vide da su objave bile vidljive svima, moguće je da su zanemarili ovu promjenu i pretpostavili da je na snazi originalno podešavanje privatnosti.

Za problem je okrivljen softverski bug, a Facebook je počeo da obavještava korisnike koji su bili izloženi ovom sigurnosnom problemu. Obavještenje će se pojaviti u vrhu njihovog News Feeda, počevši od 7. juna.

Također, korisnicima se preporučuje da provjere nedavne objave kako bi bili sigurni da nijedna od njih nije prikazana javno, ako korisnik to ne želi.

Podešavanja privatnosti korisnika se ručno mogu izmijeniti na objavi, nakon što je sadržaj okačen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije