Tesla / Elon Musk zapošljava: Radi se o veoma neobičnoj poziciji

22. 01. 2021. u 18:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Elon Musk je poznat kao jako razgovorljiv milijunaš koji se ne suspreza od trolanja i često korištenja Twittera. Kao takav je, očekivano, dosta česta meta nezadovoljnih kupaca Teslinih automobila, kao i brojnih trolova koji ga svakodnevno nastoje isprovocirati.

Uz navodno prošlogodišnje gašenje Teslinog sektora za odnose s javnošću, kompanija traži nove načine kako 'zaštititi' svojeg karizmatičnog šefa.

Odgovor je, sudeći prema oglasu za posao objavljenom na Teslinoj stranici - 'energy customer support specialist' ili, sudeći prema opisu posla - osoba koja će umjesto Muska odgovarati hrpi trolova, piše Daily Mail, a prenosi tportal.hr.

Tesla Energy Support Specialisti rješavat će različite potrošačke probleme te u isto vrijeme pružati premijsku korisničku podršku' piše u oglasu.

"Uloga specijalista bit će rješavanje, odnosno odgovaranje na prigovore kroz odgovarajuće kanale te odgovaranje na eskalirane situacije na društvenim mrežama usmjerene direktoru - koristeći kritičko razmišljanje", navodi se u oglasu.

Kvalifikacije i zahtjevi uključuju iskustvo rada u centru za pozive, mogućnost razmišljanja izvan kutije i stav timskog igrača. Iznos plate, doduše, nije objavljen.

Musk je, podsjetimo, vrlo aktivan na Twitteru, dok je sama Tesla naširoko poznata kao kompanija sa jako lošom tehničkom podrškom, što rezultira prigovorima na tehničke kvarove usmjerene direktno prema njemu.

S obzirom da je kompanija navodno prošle godine ugasila odjel za odnose s javnoću, izvjesno je da traže nekoga ko će 'ublažiti' takve napade na Muska.

Posao je moguće raditi od kuće, a radi se 8 sati dnevno. Ovo nije nimalo čudno s obzirom da Musk trenutno ima 42.6 miliona pratitelja na Twitteru i dijeli bar jedan tvit dnevno u kojem priča o SpaceX-u, novim tehnologijama u Tesli, šalje memove ili se prepire sa neistomišljenicima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA