Elon Musk uvodi veliku promjenu na platformi X: Ovo se neće svidjeti korisnicima

0
Radiosarajevo.ba
Elon Musk uvodi veliku promjenu na platformi X: Ovo se neće svidjeti korisnicima
Foto: Instagram / Elon Musk

Elon Musk je rekao da se X.com prebacuje na mjesečni model plaćanja za korištenje platforme.

U ovosedmičnom izdanju 'kako Elon Musk mijenja X - CEO SpaceX-a je potvrdio da će biti uvedena mjesečna pretplata dok nastavlja pokušavati suzbiti botove na sajtu.

Musk je ovu vijest objavio u livestream razgovoru s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahujem u ponedjeljak, 18. septembar, nakon što je već napravio da ljudi plaćaju za plave oznake, promijenio ime platforme i ograničio broj besplatnih postova koje korisnici mogu vidjeti svakog dana.

Edin Džeko prihvata 'ponudu karijere'? Fenerbahce već našao zamjenu za Dijamanta

Edin Džeko prihvata 'ponudu karijere'? Fenerbahce već našao zamjenu za Dijamanta

Milijarder je Netanyahuu rekao da X sada ima 550 miliona 'mjesečnih korisnika', svi oni pomažu da se generira između 100 miliona do 200 miliona objava dnevno na platformi.

Musk nije naveo koliko od tih korisnika su autentični, nasuprot botovima, ali je priznao da postoji 'velike vojske' lažnih računa na platformi.

Mark Zuckerberg postavio oktagon u baštu, pa razljutio suprugu: 'Na travi sam radila 2 godine'

Mark Zuckerberg postavio oktagon u baštu, pa razljutio suprugu: 'Na travi sam radila 2 godine'

Ova priznanja su bila dio razgovora koji je trebao fokusirati na teoretske rizike tehnologije umjetne inteligencije i na to kako bi AI potencijalno trebao biti reguliran.

U nastojanju da se suprotstavi botovima, Musk je Netanyahuu rekao da društvena mreža 'prelazi na malu mjesečnu naknadu za korištenje X sistema'.

Korisnici platforme X trenutno mogu platiti mjesečnu naknadu od 8 dolara (više od 14 KM) kako bi se pretplatili na premium Blue uslugu, ali Musk je rekao da će novi sistem uvesti "nižu cijenu pretplate".

"To je jedini način na koji mogu zamisliti kako se suprotstaviti ogromnim vojskama botova", rekao je.

"Jer bot košta frakciju penija - nazovimo to desetinom penija, ali čak i ako mora platiti nekoliko dolara ili nešto slično, efektivni trošak botova je vrlo visok."

Zavirite u novu kuću Elona Muska u italijanskim Alpama

Zavirite u novu kuću Elona Muska u italijanskim Alpama

Nije jasno koliko će tačno iznositi nova niža "mjesečna naknada" ili da li će određene funkcije biti uključene ili isključene za korisnike koji plaćaju različite naknade.

Trenutni Blue pretplatnici imaju prioritet svojih objava u tuđim feedovima, dok korisnici koji ne plaćaju imaju manje vidljivosti na platformi i možda će vidjeti manje angažmana kao rezultat toga. Pretplatnici također mogu imati potvrđenu oznaku pored svog imena.

Musk nije precizirao kada će naknade biti uvedene, ali je objasnio da bi pretplata otežala botovima da otvaraju račune jer bi im trebale nove kreditne kartice svaki put, piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije