Elon Musk šokirao novom najavom: 'Nova Tesla može ovo za manje od sekundu'

0
Radiosarajevo.ba
Elon Musk šokirao novom najavom: 'Nova Tesla može ovo za manje od sekundu'
Foto: EPA - EFE / Elon Musk

Elon Musk objavio je na X (Twitteru) u srijedu, 28. februara kako bi najavio da će njegov sljedeći automobilski projekat biti saradnja između dvije njegove kompanije, Tesla i Space X.

Elon Musk, poznat po tome da se malo hvali na društvenim mrežama, insistirao je da će Teslin nadolazeći Roadster oduševiti, a u uvodnom zagonetnom postu, Musk je čak raspravljao da li će uopće moći gotov proizvod Roadster nazvati automobilom.

"Večeras smo radikalno povećali ciljeve dizajna za novi Tesla Roadster. Nikada neće biti ovakvog automobila, ako ga uopće možete nazvati automobilom", rekao je Musk u svojoj objavi.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

"Proizvodni dizajn je završen i predstavljen krajem godine, a cilj je isporuka sljedeće godine. Mislim da ima šansu da bude najnevjerovatniji demo proizvoda svih vremena", dodao je u narednim objavama.

Musk je čak odgovorio nekim od svojih obožavatelja u komentarima, zadržavajući veći dio misterije nadolazećeg proizvoda. Korisnik ga je pitao da li će automobil imati za cilj da bude u stanju da ubrza od 0-100 km/h za oko jednu sekundu, kada je opremljen najbržim specifikacijama.

Da Elon Musk i Jeff Bezos troše 1.000.000 dolara dnevno, kada bi ostali bez novca?

Da Elon Musk i Jeff Bezos troše 1.000.000 dolara dnevno, kada bi ostali bez novca?

Ekscentrični milijarder je insistirao da će moći da ubrza 0-100 km/h za manje od sekunde i dodao da je to najmanje zanimljiv dio. Drski obožavatelj je u polušali čak pitao da li može malo da leti, da bi Musk odgovorio samo nekim emoji očima, ali prije nego što se previše uzbudite, ovaj automobil, koji bi trebao biti nastavak Tesla Roadstera iz 2008. godine, već je trebao izaći.

Prvobitno najavljeno 2017 godine, planirano je da proizvodnja počne 2020 godine, a kasnije je pomjerena na 2022 godinu, a zatim na 2023 godinu. Musk sada tvrdi da će biti predstavljen kasnije ove godine i dostupan 2025. godine. Doduše, teško je stvoriti i izbaciti automobil na tržište, ali još uvijek ne bih uskočio u Roadster hype voz.

Uz to, Musk ima naviku da povremeno previše obećava za neke od svojih proizvoda. Osnivač Tesle je ranije bio ismijavan nakon što je tvrdio da će 'Cybertruck biti dovoljno vodootporan da nakratko služi kao čamac, tako da može prelaziti rijeke, jezera, pa čak i mora koja nisu previše uzburkana.'

Neposredno prije izlaska Cybertrucka u novembru 2023 godine, fanovi i kritičari su primijetili da više niko zapravo nije pričao o korištenju vozila kao čamca. Dakle, iako bi Roadster mogao biti sljedeći korak u evoluciji vozila, hajde da vidimo kako će se stvari razvijati kako godina odmiče, prenosi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije