Elon Musk objavio da je i pozitivan i negativan na COVID-19

0
Radiosarajevo.ba
Elon Musk objavio da je i pozitivan i negativan na COVID-19
FOTO: Facebook / Elon Musk

Izvršni direktor kompanije Tesla Elon Musk objavio je da je pozitivan, ali i negativan na COVID-19.

Na svom Twitter nalogu napisao je da se nešto "ekstremno lažno dešava". Dodao je da je danas testiran četiri puta, te da su dva testa negativna, a dva pozitivna.

"Isti stroj, isti test, ista medicinska sestra. Brzi test antigena iz BD", naveo je Musk.

Ako je Elon Musk doista pozitivan na COVID-19, to nije veliki šok, piše Forbes.

Musk, koji kaže da ima "simptome tipične prehlade ... zasad ništa neobično", bio je prilično opušten u vezi s koronavirusom. Između ostalog je, navodi Forbes, svoju fabriku držao otvorenom uprskos lokalnim propisima donesenim u pandemiji.

Muskov tweet sugerira da je barem jedan oblik testiranja na COVID-19 netačan. No, doktor kaže da on ne razumije rezultate i vjerovatno koristi pogrešan test.

Test koji Musk spominje je BD Veritor test, koji bi trebao pokazati rezultate za 15 minuta na temelju briseva nosa. Još nije odobren ili odobren od strane FDA-e i tek je u ranoj upotrebi zbog trenutne hitne situacije globalne pandemije. To bi moglo pružiti negativne rezultate ako su virusna opterećenja mala, navodi Forbes.

"Antigenski testovi poznati su po neosjetljivosti", kazao je dr. Able Lawrence, profesor kliničke imunologije i reumatologije.

Dodao je da 50 posto osjetljivosti znači da bi "test dao pozitivan rezultat samo polovinu vremena, čak i ako osoba stvarno ima koronavirus".

"Što se upravo dogodilo", rekao je Lawrence.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije