Dr. Luc Julia predstavio stvarnost umjetne inteligencije: "ChatGPT je otprilike 64 posto tačan"

0
Radiosarajevo.ba
Dr. Luc Julia predstavio stvarnost umjetne inteligencije: "ChatGPT je otprilike 64 posto tačan"
Foto: Printscreen YouTube / Luc Julia

Autor knjige 'Umjetna inteligencija ne postoji', francusko-američki stručnjak za umjetnu inteligenciju dr. Luc Julia, posjetio je Zagreb i održao predavanje na FERConnectu. Gotovo tristo sudionika okupilo se u četvrtak na drugom velikom okupljanju FERConnecta u organizaciji Alumni odbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER-a) i Veleposlanstva Francuske Republike u Hrvatskoj.

Poseban gost bio je francusko-američki stručnjak za umjetnu inteligenciju dr. Luc Julia, glavni direktor za znanost Renault Grupe i sukreator Appleovog glasovnog asistenta SIRI, čiji je razvojni tim i vodio. Dr. Julia, jedan od sto najutjecajnijih francuskih inženjera u digitalnom svijetu, stoji iza desetaka patenata.

U svojoj knjizi "Umjetna inteligencija ne postoji" dekonstruirao je mitove o umjetnoj inteligenciji, ističući razliku između stvarnosti i prikaza u holivudskim filmovima poput Terminatora.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U krcatoj dvorani dr. Julia je dijelio korisne informacije iz područja umjetne inteligencije. Spomenuo je da je ChatGPT otprilike 64 posto tačan (odnosno 36 posto netačan) te istaknuo da autonomna vožnja nikada neće postojati. Nakon predavanja, uslijedila je rasprava dr. Julie i prof. dr. sc. Hrvoja Džapa, praćena brojnim pitanjima publike.

Mladen Pejković, predsjednik Alumni odbora FER-a (Atlantic Grupa), naglasio je važnost gostovanja renomiranih stručnjaka za alumni zajednicu. Osim programa mentorstva, zaklade i jačanja veza između gospodarstva i Fakulteta, Alumni zajednica organizira događanja koja dijele znanje i jačaju suradnju s Fakultetom.

Jezivo iskustvo austronauta na Međunarodnoj stanici: Pronašli misteriozne rupe na letjelici

Jezivo iskustvo austronauta na Međunarodnoj stanici: Pronašli misteriozne rupe na letjelici

Gostovanje dr. Julie savršeno se uklopilo kao podloga za organiziranje FERConnecta, priče o okupljanju alumna, kako je istaknuo dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas.

Veleposlanstvo Republike Francuske podržalo je program Znanstvenog studenog, omogućavajući gostovanje vrhunskih francuskih stručnjaka. Saradnja je rezultirala događanjem koje spaja tehnološku i društvenu domenu, piše Bug.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije