Dioničari predlažu da se smanji uticaj Marka Zuckerberga u kompaniji

Radiosarajevo.ba
Dioničari predlažu da se smanji uticaj Marka Zuckerberga u kompaniji
Promo / Mark Zuckerberg
Predsjednik upravnog odobora Facebook-a i CEO Mark Zuckerberg izgubio je 17 milijardi dolara, dionice su pale za skoro 20 posto. Neki od dioničara smatraju da se njegove uticaj u kompaniji mora smanjiti.

Novac koji je Zuckerberg izgubio prema procjenama je jedan petina njegovog ukupnog bogatsva, koje je sada palo na 70 milijardi. Ovim gubitkom pao je na šesto mjesto prema istraživanju Bloombergu. Facebook se susreo sa najvećim gubitkom u svojoj historiji, a vrijednost mu je pala za 119 milijardi dolara.

Pojedini dioničari tvrde da je Zuckerberg prigrabio previše moći. Trilium Asset Managementm, koja je vlasnik oko 11 miliona dolara dionica Facebook-a, predlaže da on više ne bude i predsjednik upravnog odbora i CEO, javlja Business Insider reports.

Smanjenje uticaja Zuckerberga na Facebook do sada je svaki put odbačeno od strane dioničara. A sadašnji prijedlog za istu stvar ima male šanse za ovakve promjene u kompaniji.

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije