Čovjek koristio krv svoga sina kako bi 'okrenuo' proces starenja: Smatra da je sada mlađi

0
Radiosarajevo.ba
Čovjek koristio krv svoga sina kako bi 'okrenuo' proces starenja: Smatra da je sada mlađi
Foto: YouTube / Bryan Johnson

Biohaker Bryan Johnson rekao je da se njegovo tijelo "preobražava" dok nastavlja svoju misiju pokušaja da obrne proces starenja.

Dok se mi ostali borimo s raznim bolovima, tegobama i produženim mamurlucima koji dolaze s godinama, Johnson je posljednjih nekoliko godina trošio milione dolara kako bi odgodio efekte starenja.

Uz pomoć tima doktora i stručnjaka za zdravlje, Johnson, koji ima 46 godina, podvrgao se tretmanima kako bi postigao tijelo osamnaestogodišnjaka.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Nazvan Projekt Blueprint, Johnsonovi eksperimenti s ciljem obrtanja procesa starenja uključuju strogu dijetu, vježbanje i rutinu spavanja, kao i medicinske procedure koje variraju od redovnih krvnih testova do infuzije litrom plazme svog sina.

Ono što je opisao kao "prvu svjetsku multigeneracijsku razmjenu plazme"' dogodilo se 2023. godine, kada je Johnson razmijenio tečnost s svoga 17-godišnjeg sina i 70-godišnjeg oca.

Procedura je izvedena u nastojanju da se smanji starenjem uzrokovani pad mozga, ali u julu je Johnson priznao da "nije bilo nikakve koristi" i da je odlučio "prekinuti" terapiju.

Fotografije pokazuju primjetnu promjenu. Godine 2018., Johnsonovo lice je bilo punije, kosa kratka i crvenkasta.

Nakon šest godina i niza procedura, biohakerove jagodične kosti su izraženije, kosa mu je tamnija i duža.

"Čak ni moj Face ID nije siguran", napisao je Johnson uz fotografije, dodajući: "Ja se transformišem..."

U objavi koja je uslijedila, Johnson je upitao korisnike X-a da glasaju kada je "dostigao vrhunac" tokom svoje avanture: 2018., 2023. ili 2024.

Rezultati vjerovatno nisu bili baš onakvi kako je Johnson očekivao, jer je više od pola glasača tvrdilo da je njegov vrhunac bio 2018. godine, iako je 39,3 posto izrazilo uvjerenje da sada izgleda bolje nego prije šest godina.

Međutim, Johnson se nije činilo da je zabrinut tvrdnjama da je bolje izgledao 2018. godine, dok je gledao u budućnost s praznim mjestom u nizu fotografija kako bi predvidio kako bi mogao izgledati 2049. godine, javlja Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije