Bivši zaposlenik Applea otkriva nevjerovatne trikove za iPhone koje do sada niste čuli

0
Radiosarajevo.ba
Bivši zaposlenik Applea otkriva nevjerovatne trikove za iPhone koje do sada niste čuli
FOTO: AA / Iphone

Bivši Appleov zaposlenik objavio je snimak kako bi pomogao korisnicima iPhonea sa praktičnim savjetima i trikovima – i ne možemo vjerovati da do sada nismo čuli za njih.

Tyler Morgan je na svom TikToku profilu hitomidocameraroll objavio trikove za iPhone svojim 1,3 miliona pratilaca, koji su bili prilično šokirani što ranije nisu čuli za ove prečice.

Jedan od jednostavnih trikova bio je držanje dugmeta kamere kako biste snimili video, što je brži i brži način snimanja videozapisa na telefonu , a drugi je bio način da pretvorite svoj iPhone u 'tastaturu za jednu ruku' kako biste olakšali slanje poruka.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

U snimku, Tyler objašnjava sedam manje poznatih trikova: "Zapravo možete koristiti svoju traku za pretragu kao kalkulator" dok upisuje zbroj na svojoj tastaturi, a ukupni se brzo pojavljuje na ekranu, eliminišući potrebu da odete na aplikaciju Kalkulator.

Morgan također objašnjava nešto što se zove 'haptički dodir', što je brži način za brzu promjenu funkcija aplikacije bez potrebe da ulazite u vaša podešavanja.

Apple dao savjet kako da ispravno napunite bateriju na telefonu

Apple dao savjet kako da ispravno napunite bateriju na telefonu

Još jedna ušteda vremena koju otkriva jeste da možete istaknuti više poruka odjednom koristeći dva prsta umjesto da istaknete svaki tekst, iako ovo funkcionira samo za tekstualne poruke i e-poštu.

Morgan također dijeli trik, a to je ctrl+z verzija na računaru , koja brzo poništava vašu grešku u kucanju bez razmaka za svako slovo. "Ako ste ikada izbrisali nešto slučajno, uvijek možete jednostavno protresti telefon i to će vam dati opciju da to poništite", rekao je Morgan, pokazujući kako protresti telefon da bi se pojavio upit 'Undo Typing'.

On također objašnjava da se korisne prečice mogu postaviti na 'podrazumjevani' način na vašem telefonu, objasnio je u snimku: "Sve ove postavke trebale bi biti zadane, usput, sve što trebate učiniti je dodati ih u svoj kontrolni centar".

@hitomidocameraroll

Do you also use some of these on the daily? #iphonetips #tips #iphone #apple #iphonetricks #ios #ios17 #tech #techtoktips

♬ 2010 Toyota Corolla - 2003 Toyota Corolla

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije