Apple spremio velike promjene za svoj 'jeftini' iPhone

0
Radiosarajevo.ba
Apple spremio velike promjene za svoj 'jeftini' iPhone
Foto: Unsplash / Ilustracija

Era novih "priuštivih" iPhone modela je iza ćoška, bar sudeći prema aktuelnim procurjelim renderima za novi iPhone SE koji je u povoju.

Ove rendere je objavio specijalizovani site 91mobiles, a sudeći prema prikazanom, Apple planira velike promjene.

Čini se da će iPhone SE 4 imati displej veličine 6,1 inča - ovo bi bilo značajno unaprjeđenje u odnosu na dosadašnji 4,7-inčni model. Još jedna bitna razlika je što ovdje nema "Home" dugmeta, dok je ono kod prethodnika bilo bitan dio funkcionalnosti.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Dalje, renderi pokazuju da će notch biti sličan onima koje imaju modeli iz iPhone 13 i iPhone 14 serije, kao i da će imati Face ID modul. Pozadi će biti jedna kamera, slično kao kod prethodnika.

Dimenzije ovog uređaja, bar prema ovim informacijama, bit će također slične iPhone 13/14 serijama. Također, nešto ranije su se pojavile glasine i da će novi SE modeli imati Action button, a s rendera nije jasno da li je to istina.

Planirano je da se iPhone SE 4 pojavi sljedeće godine, ali s obzirom na sve više glasina koje se o njemu pojavljuju, ne bi nas čudilo da Apple malo požuri i ipak ga predstavi na jesen zajedno s iPhone 16 serijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije