Apsolutni hit među gejmerima: Ovu je video igru za 40 dana kupilo više od milion ljudi!

0
Radiosarajevo.ba
Apsolutni hit među gejmerima: Ovu je video igru za 40 dana kupilo više od milion ljudi!
Foto: gameradar.com / Detalj iz igre Tchia

Čudesno divna igra tzv. "otvorenog svijeta" (open world, eng) već je dosegla veliku prekretnicu u prodaji samo mjesec i pol dana od izlaska.

Tchia, avanturistička igra Awaceba, prodana je u više od milion primjeraka na PC-u i PlayStationu 5.

Avantura odrastanja smještena je u stvarni svijet južnopacifičkog otoka Nove Kaledonije. Igrate kao Tchia, djevojka koja traži svog oca i brani se od gadnih malih čudovišta. Možete preuzeti kontrolu nad gotovo svime na svijetu, poput žaba, pasa, ali i balvana, koristeći Tchiinu moć "skokova duše".

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

U svojoj recenziji Tchie, Chris Livingston s portala PC Gamer nazvao je igru "očaravajućim svijetom ispunjenim avanturom, uzbuđenjem, ljepotom, zabavom vođenom fizikom, s puno šarmantnih likova." 

Tchia je druga igra kompanije Awaceb, koja je osnovana 2016. Osnivači studija Phil Crifo i Thierry Boura su iz Nove Kaledonije, gdje je također snimljena sva Tchiina muzika i glasovna gluma.

Tchia je dostupna po cijeni od 30 američkih dolara (oko 53 KM) u Epic Games Storeu. Izdanje Oléti uključuje komplete kostima temeljene na drugim igrama izdavača Kepler Interactive, uključujući Sifu, Scorn, Flintlock: The Siege of Dawn i Cat Quest, za dodatnih pet dolara (oko 9 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije