Apple najavljuje: 'iPhone će uskoro moći imitirati vaš glas kroz 15 minuta korištenja'

0
Radiosarajevo.ba
Apple najavljuje: 'iPhone će uskoro moći imitirati vaš glas kroz 15 minuta korištenja'
Foto: Arhiv / Apple

U novoj zanimljivoj nadogradnji, Apple je najavio da ćete uskoro moći čuti svoj iPhone ili iPad kako govori vašim glasom do kraja godine.

Personal voice je jedna od novih softverskih mogućnosti za kognitivnu, govornu, vizualnu i pokretljivu pristupačnost koje je ovaj tehnološki div predstavio u utorak, 16. maja.

Ova nadolazeća funkcija će prikazivati slučajne tekstualne podražaje za generiranje 15 minuta zvučnog zapisa i snimanje vašeg glasa.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Alat Live Speech će korisnicima omogućiti da spreme često korištene fraze koje će uređaj izgovarati umjesto njih tokom telefonskih razgovora, FaceTime poziva i razgovora licem u lice.

Iako će biti zabavne mogućnosti za mnoge od nas, ovi softveri će pružiti podršku onima koji inače imaju poteškoće u komunikaciji.

Live Speech omogućava osobama koje ne mogu govoriti da koriste tipkanje za izražavanje tokom poziva i razgovora, dok osobe koje su u opasnosti dfa izgube sposobnost govora mogu koristiti Personal voice kako bi stvorile sintetizirani glas koji zvuči kao njihov za povezivanje s prijateljima i porodicom.

Kompanija je istaknula uvjete poput ALS-a - gdje ljudi su u opasnosti da izgube sposobnost govora - kao primjer potrebe za ovom tehnologijom, piše UNILAD

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije