Novine / Novi iPhone dolazi sa karakteristikom koja je do sada bila nezamisliva

26. 05. 2022. u 15:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Već izvjesno vrijeme znamo da Apple sprema iPhone bez SIM kartice, a prema informacijama, to bi se moglo desiti uskoro.

Polovina ove misije kompanije iz Kupertina je već ostvarena, jer je Apple do sada objavio iPhone sa eSIM podrškom. Sljedeći prirodan korak je kompletno odbacivanje fizičkog SIM-a.

Prema riječima Tonyja Fadella, koji se smatra "ocem" iPoda, ovo bi bio potpuno jasan potez pomenute kompanije. To je zbog toga što je na samom početku planirano da iPhone nema slot za SIM kartice, a ovo je bila zamisao Stevea Jobsa.

Fadel ističe da je Jobs želio da iPhone objavi samo uz CDMA, što se kasnije desilo preko Verizonove mreže. Fadell kaže da je o ovome diskutovao sa Jobsom, istakavši da bi objava takvog uređaja imala malo smisla s obzirom na slabiju prihvaćenost CDMA.

Drugim riječima, Fadell je vjerovao (i bio je u pravu) da bi slaba prihvaćenost CDMA spriječila da iPhone postane veliki hit i da bude popularan koliko je sada.

Sada se vjeruje da Apple planira iPhone bez SIM slota za 2022. godinu, mada postoji mogućnost da kompanija ne sprovede do kraja ovu strategiju. Mogao bi biti isporučen samo jedan iPhone bez SIM podrške, a tokom 2023. godine bi se to proširilo na sve modele.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: iPhone Apple telefon

KOMENTARI (2)