Viralni hit: Otkrila kako aktivirati "tajnu" tipku na iPhoneu

0
Radiosarajevo.ba
Viralni hit: Otkrila kako aktivirati "tajnu" tipku na iPhoneu
Foto: TikTok/ellyawesometech / Objasnila kako se koristi tajna tipka na iPhoneu

Jabuka na poleđini telefona reaguje na dodir i omogućava vam da sa dvostrukim ili trostrukim dodirom pokrenete cijeli niz aplikacija ili radnji. Ali, to je opcija koja je mnogima nepoznata jer nije automatski uključena.

Ako imate iPhone, jabuka koja se nalazi na njegovoj poleđini nije tu samo za ukras, već 'skriva' tipku koja se može isprogramirati za bilo šta.

Funkcija je to koja se već par godina nalazi u Appleovu iOS sistemu, ali viralni TikTok video otkrio je kako ovo mnogima uopće nije poznata opcija.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Funkcija se naziva 'Back Tap' i dio je operacijskog sistema telefona koja olakšava korištenje i daje vam više kontrole nad uređajem, a može se isprogramirati za cijeli niz aktivnosti. Morate je uključiti u postavkama i reaguje na dvostruki ili trostruki dodir.

Na taj način možete tim potezom snimiti fotografiju, aktivirati blic, pokrenuti neku aplikaciju ili snimiti screenshot.

Da bi pristupili ovome, trebate imati iOS 14, a dolazite do to kroz postavke, a potom Accesibility->Touch->Back Tap i potom možete izabrati dvostruki i trostruki dodir i jednu od brojnih opcija iz ponuđene liste.

Slične funkcije nude i brojni Android uređaji, gdje upravljanje gestama seže puno dublje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije