Apple će korisnicima starih iPhonea morati isplatiti više od 600 KM: Ovo je razlog

0
Radiosarajevo.ba
Apple će korisnicima starih iPhonea morati isplatiti više od 600 KM: Ovo je razlog
Foto: Pixabay.com / Ilustracija / iPhone

Ako ste kupili iPhone 7 ili 7 Plus koji je imao problema s mikrofonom, možda ispunjavate uvjete za primanje između 50 i 349 dolara (91 i 634 KM) kao dio Appleove nagodbe za tužbu od 35 miliona dolara (63.4 miliona KM).

Ipak, prije nego počnete trljati ruke i pripremati izlet na more, postoji caka. Da biste ispunili uslove za odštetu, morate biti stanovnik SAD-a i imati dokaz o vlasništvu iPhonea 7 ili 7 Plus između 16. septembra 2016. i 3. januara 2023. Znamo, razočaranje. Također morate imati prijavljen problem sa zvukom u tom roku i dokaz da ste platili popravak sami. Ako zadovoljavate sve gore navedene uslove, idite na zvaničnu web stranicu kolektivne tužbe i podnesite zahtjev u predviđenom roku.

U tužbi, koja je podnesena Okružnom sudu SAD-a za Sjeverni okrug Kalifornije 2019., navodi se da su iPhone 7 i 7 Plus imali neispravan audio čip koji je rezultirao raznim problemima, uključujući probleme s pozivima.

Nikad nemojte ići na putovanje bez 'kućne apoteke': Nikada ne znate šta vas može snaći

Nikad nemojte ići na putovanje bez 'kućne apoteke': Nikada ne znate šta vas može snaći

Problem je prvo pripisan pogrešnom predstavljanju iOS-a 11.3 prije nego što je utvrđeno da je do njega došlo zbog neispravnog audio IC-a. Apple je na kraju ponudio besplatne popravke za sve pogođene uređaje, ali to nije spriječilo razočarane vlasnike da se obrate sudu.

Apple je 2019. tužen zbog ovog problema u više američkih država, a u pritužbama se navodilo da je kompanija prekršila zakone o zaštiti potrošača i prekršila jamčenje. Uprkos pristanku na nagodbu, Apple je zanijekao bilo kakvu krivnju, a sud koji je raspravljao o kolektivnoj tužbi nije presudio u korist Applea ili korisnika, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije