Apple priprema najskuplji iPhone dosad

0
Radiosarajevo.ba
Apple priprema najskuplji iPhone dosad
Foto: Pexels / Ilustracija

Iako Apple u ponudi ima i cjenovno povoljniju verziju iPhonea, njihovi su telefoni, pogotovo najjači modeli, općenito među najskupljim uređajima na tržištu, barem kada su u pitanju klasični, a ne savitljivi ekrani.

Trenutno najskuplji model jeste iPhone 15 Pro Max čija cijena na američkom tržištu iznosi od 1200 dolara (2.165 KM) za model kapaciteta 256GB.

Iako je riječ, dakle, o najskupljem Appleovom telefonu, pokazalo se kako je upravo ovo najpopularniji njihov mobitel, ali i ukupno najpopularniji telefon na svijetu u prva tri mjeseca ove godine. Naime, prema Counterpointu, iPhone 15 Pro Max najprodavaniji je telefon globalno s udjelom od 4,4 posto, ispred iPhonea 15 i iPhonea 15 Pro.

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Za ljubitelje Applea kojima cijena telefona nije problem, a na spomenutom primjeru vidimo kako je puno takvih ljudi, stiže jedna dobra vijesti, iako još nepotvrđena. Naime, za sljedeću godinu, s generacijom iPhonea 17 Apple priprema svoj najtanji, ali i - najskuplji iPhone.

I ranije su se pojavile glasine o iPhoneu 17 Slim, no činilo se kako će taj model biti samo zamjena za iPhone 16 Plus, običan iPhone s većim ekranom.

Nakon izlaska najtanjeg iPada evo šta bi moglo biti s iPhoneom 17

Nakon izlaska najtanjeg iPada evo šta bi moglo biti s iPhoneom 17

Nove glasine kažu kako bi Apple mogao odustati od takvog običnog iPhonea s većim ekranom i predstaviti model koji bi, prema specifikacijama, trebao biti jači, ali i skuplji i od modela Pro Max, piše Tech Spot.

Prema dostupnim informacijama, konačan dizajn uređaja još nije gotov te niti u Cookovoj kompaniji još nisu sigurni koja bi bila idealna dijagonala za novi iPhone. Trenutno isprobavaju nekoliko vrsta dizajna, uključujući i model s aluminijskim kućištem te manjim hardverskim urezom na prednjem dijelu telefona u kojem će biti smješteni FaceID senzori i kamera. Zanimljivo, položaj kamera na zadnjoj strani telefona navodno će biti pri vrhu, ali - u sredini. Što se dijagonale ekrana tiče, razmišlja se o dijagonali između 6,12 i 6,669 inča.

Bit će zanimljivo vidjeti i koliko će taj model biti tanak, s obzirom na to da bi se trebao prodavati kao iPhone Slim. Kompanija je nedavno predstavila svoj najtanji tablet do sada te je novi iPad Pro dijagonale ekrana 13 inča tanak samo 5,1mm.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije