Apple bi trebao promijeniti nešto što je frustriralo njihove korisnike već dugo vremena

0
Radiosarajevo.ba
Apple bi trebao promijeniti nešto što je frustriralo njihove korisnike već dugo vremena
Foto: Unsplash / Ilustracija

Većina modernih pametnih telefona ima elegantan oblik koji čini uklanjanje baterija mnogo složenijim od ranijih mobilnih uređaja.

Nova pravila EU-a mogla bi natjerati proizvođače da preispitaju svoje dizajne, a izvještaji pokazuju da će ih Apple uskladiti počevši s ovogodišnjim iPhoneom. Ove su glasine u skladu s ranijim curenjem informacija koje pokazuju redizajnirano kućište baterije za najnoviji model telefona kompanije.

Izvori su za The Information rekli da će zamjena baterija za iPhone 16 biti nešto lakša. Iako će proces vjerovatno i dalje zahtijevati stručnu pomoć, Apple ga čini manje složenim i riskantnim u skladu s novim zakonodavstvom Europske unije.

Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

Uklanjanje baterije iz iPhonea 15 uključuje brojne delikatne korake, uključujući pažljivo uklanjanje ljepljivih traka koje zaključavaju bateriju na mjestu pomoću pincete. Nova metoda navodno uključuje primjenu struje niskog napona kako bi se baterija oslobodila kućišta.

Ažurirani proces mogao bi biti moguć zbog nove matirane metalne ljuske za bateriju iPhonea 16 koja je procurila prošle godine. U poređenju s kućištem od crne folije koje je Apple do sada koristio, metal bi mogao poboljšati raspodjelu toplote kako bi se smanjilo pregrijavanje. Redizajnirani postupak uklanjanja baterije mogao bi biti još jedan rezultat promjene.

Cupertino se pridržava zakona koji je Europska unija donijela prošle godine prema kojem bi novi pametni telefoni trebali korisnicima omogućiti jednostavno uklanjanje i zamjenu unutrašnjih baterija do 2025. Međutim, uklanjanje stražnjeg poklopca iPhonea 16 vjerovatno neće biti značajno jednostavnije od njegovih prethodnika, pa mnogi će se vlasnici i dalje oslanjati na Apple trgovine ili druge servisne radionice. Ipak, nadolazeći telefon će vjerojatno biti lansiran otprilike u isto vrijeme kada je kompanija spremna donijeti blaže politike popravka.

Apple će korisnicima starih iPhonea morati isplatiti više od 600 KM: Ovo je razlog

Apple će korisnicima starih iPhonea morati isplatiti više od 600 KM: Ovo je razlog

Apple je nedavno napravio druge značajne promjene na iPhoneu usred pooštravanja EU propisa. iPhone 15 postao je prva varijanta koja je zamijenila Appleov vlastiti Lightning kabelski konektor sa standardnim USB-C, a europski korisnici iOS-a sada imaju više opcija u vezi s time gdje mogu preuzeti softver.

Ostale glasine o promjenama koje dolaze na iPhone 16 uključuju najtanji okvir dosad, tipku za snimanje i prvo povećanje broja jezgri NPU-a u četiri godine. Snažniji NPU bi se koristio za poboljšanje performansi nedavno predstavljene Apple Intelligence generativne AI funkcionalnosti, piše Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije