... / Američka specijalna komanda testirat će na vojnicima "lijek protiv starenja"

05. 07. 2021. u 10:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Počevši od sljedeće godine, Komanda za specijalne operacije američke vojske (SOCOM) započet će s testiranjem eksperimentalne pilule za koju kaže da zapravo može usporiti učinke starenja na vojnike.

Eksperiment je, izvještava Breaking Defense, dio nastojanja da se "poveća ljudska sposobnost i radnici duže održe zdravima i djeluju s vrhunskim performansama".

Također, lijek bi mogao izaći i u javnost kao novi tretman dugovječnosti i za šire mase.

"Mi ne stvaramo fizičke osobine koje već prirodno ne postoje", rekao je glasnogovornik SOCOM-a i zapovjednik mornarice Tim Hawkins za Breaking Defense.

"Ovdje se radi o poboljšanju spremnosti naših snaga s misijom unaprjeđenja performansi koje se obično umanjuju s godinama."

Pilula je u osnovi dodatak prehrani koji pojačava razinu molekule NAD+, što je spoj koji se obično nalazi u nereguliranoj industriji nootropica, a povezan je sa starenjem i bezbrojnim načinima na koji se ljudsko tijelo vremenom pogoršava.

Preplavivši sisteme vojnika dodatnim NAD+, SOCOM se nada spriječiti ozljede povezane s dobi, poboljšati tjelesnu i mentalnu spremnost i spriječiti da vojničke performanse opadaju tijekom karijere.

Eksperimentalna tableta "može, ako bude uspješna, uistinu odgoditi starenje, uistinu spriječiti nastanak ozljeda - što nevjerojatno mijenja način igre", rekla je i direktorica nauke i tehnologije SOCOM-a Lisa Sanders za Breaking Defense.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)