AI Chatbot stiže i na Instagram? Evo šta bi to značilo za korisnike

0
Radiosarajevo.ba
AI Chatbot stiže i na Instagram? Evo šta bi to značilo za korisnike
Foto: Pexels / Ilustracija

Kompanija Meta redovno radi na nadogradnji svojih aplikacija kako bi one ostale u trendu. Jedna od njih je i popularna aplikacija Instagram, čiji se koncept značajno promijenio u odnosu na prije par godina. Najnovija funkcija koja bi mogla stići na Instagram praćenje je trenda AI chatbotova.

Prema najnovijim informacijama, na Instagram bi uskoro mogao stići AI Chatbot. Jedan od inženjera i leakera, Alessandro Paluzzi, nedavno je otkrio snimke ekrana koji pokazuju da Instagram radi na AI agentu koji je sposoban da odgovara na pitanja i daje korisnicima savjete.

AI Chatbot ima za cilj da pomogne pojedincima koji se bore sa sastavljanjem poruka. Sa svojom sposobnošću da ponudi savjete i podršku, AI Chatbot pomoći će korisniku da u svakom trenutku napiše savršenu poruku.

Senad Hadžifejzović upitao Krunoslava Rendulića: 'Jeste li normalni?'

Senad Hadžifejzović upitao Krunoslava Rendulića: 'Jeste li normalni?'

Korisnici će imati mogućnost da odaberu između više tipova AI Chatbotova, koji se međusobno razlikuju po raznim karakteristikama. Tako će korisnici imati mogućnost da biraju tip persone koja im u datom trenutku više odgovara; bilo da se radi o duhovitoj osobi, hiperaktivnoj, smirenoj itd. Svi oni će, u određenoj mjeri, biti odličan sagovornik korisniku, koji će im moći postavljati razna pitanja i tražiti savjete od njih, pišu Nezavisne.

Pored toga, jednostavnim spominjanjem chatbot-a, korisnici će istog moći da uključe u svoje postojeće razgovore.

Iako vremenski okvir za objavljivanje ove funkcije nije poznat, neke ranije izjave Marka Zuckerberga, izvršnog direktora kompanije Meta, ukazuju na to da kompanija aktivno istražuje AI chatbotove za Instagram, Messenger i WhatsApp.

Inženjer Paluzzi, koji ima popriličnu reputaciju kada je u pitanju ova tematika, takođe dodaje vjerodostojnost ovim tvrdnjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije