Zvijezdi 'Oppenheimera' poručili da mora smršati ako želi ostati u svijetu glume

1
Radisarajevo.ba
Zvijezdi 'Oppenheimera' poručili da mora smršati ako želi ostati u svijetu glume
Foto: Facebook / Florence Pugh

Glumicu Florence Pugh (27) ovih dana možemo gledati u filmu Oppenheimer, Christophera Nolana (53) koji je pokupio odlične kritike publike.

Mlada Britanka hrapavog glasa postala je jedna od najtraženijih glumica u Americi zahvaljujući svojoj harizmi i talentu.

"Gluma me privukla zato što sam rano spoznala njenu moć. Sviđalo mi se to kako u gledalištu svi šute i iščekuju šta ću sljedeće izgovoriti na pozornici", objasnila je Pugh zašto je odabrala glumačku karijeru.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Za prvu ulogu u filmu Omaglica iz 2014. godine bila je nominovana za nagradu Britanskog filmskog instituta za najbolju novu glumicu, a četiri godine kasnije u slabo ocijenjenoj televizijskoj seriji Mala bubnjarica prema romanu Johna le Carréa, slovili su je kao rijetku blještavu tačku.

"Naprosto je sjajna. Vrlo je pametno prikazala svoj lik kao zdravorazumsku osobu koja s obje noge čvrsto stoji na zemlji, a istodobno je sofisticirana, mudra, ali i naivna", rekao je za nju Richard Lawson u magazinu Vanity Fair.

Ko je bio Oppenheimer, čovjek o kojem ovih dana priča cijeli svijet?

Ko je bio Oppenheimer, čovjek o kojem ovih dana priča cijeli svijet?

Kao jedan od njenih aduta mnogi ističu specifičan, pomalo hrapav glas

Prvi put se susrela s holivudskim očekivanjima koja joj se nisu nimalo svidjela kada je glumila u pilot-epizodi američke serije Studio City.

"Rekli su mi da moram smršati, promijeniti frizuru i još štošta toga", rekla je glumica poslije snimanja.

Nije se prilagodila standardima Hollywooda te se vratila kući gdje je bila prihvaćena takva kakva je od strane redatelja. Prvu glavnu žensku ulogu glumila je 2016. u filmu Lady Macbeth te za svaku sljedeću je pobrala puno pohvala.

Oppenheimer cenzurisan zbog eksplicitnih kadrova: 'Dodali' joj haljinu

Oppenheimer cenzurisan zbog eksplicitnih kadrova: 'Dodali' joj haljinu

Redatelj filma Dune, čiji drugi dio dolazi u kina ove jeseni, za glumicu je imao samo riječi hvale.

"Iako je još mlada, puna je samopouzdanja. Osjećao sam se kao da radim s nekim ko može učiniti sve i prikazati paletu različitih emocija pred kamerama", rekao je Denis Villeneuve.

"Ja želim snimati filmove s glumcima kao što su Zendaya, Timothée Chalamet i Florence Pugh. Oni su pripadnici nove generacije glumaca, karizmatične figure zbog kojih će ljudi i dalje ići u kina. Ukratko, oni su budućnost Hollywooda, i to budućnost koja je već počela", objasnio je dalje, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije