Zvijezde doniraju ogromne svote novca za pomoć žrtvama oluje Harvey

Radiosarajevo.ba
Zvijezde doniraju ogromne svote novca za pomoć žrtvama oluje Harvey
U Teksasu je više od 487.000 kuća ugroženo poplavama i ostalim štetama koje je donijela tropska oluja Harvey otkako je prvi put dotakla tlo u petak.

Analitičari su ocijenili da bi materijalna šteta mogla dosegnuti između 30 i 100 milijardi dolara. Najveći dio štete osiguranje neće pokriti.

Kako bi pomogli unesrećenima, brojni celebrityji su se aktivirali te doniraju i novac za pomoć unesrećenima. 

Glumac Kevin Hart započeo je Hurricane Harvey Relief Challenge i objavio da će Crvenom križu donirati 50.000 dolara za pomoć unesrećenima. Izazvao je ostale slavne osobe da učine isto, a odazvali su se mnogi. 

 

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real) on

Kim Kardashian, njezine sestre i majka u utorak su donirale 500.000 dolara za pomoć desecima hiljada stradalih u oluji Harvey, pridruživši se na taj način brojnim drugim celebrityjima, poput Jennifer LopezDwaynea Johnsona, popularnog igrača američkog nogometa J.J.Watta

"Houstone, molimo za tvoje stanovnike! Moja majka, sestre i ja donirat ćemo 500.000 dolara", tvitale su članice obitelji Kardashian/Jenner. 

Novci će se preusmjeriti na adresu Crvenog križa i Vojske spasa.

Brojne slavne osobe vrlo su se agilno uključile u pomoć ugroženom stanovništvu. Najpoznatija stanovnica Houstona Beyonce, koja odnedavno živi na relaciji New York - Los Angeles s članovima svojeg tima radi na prikupljanju pomoći za obnovu rodnoga grada. 

Celebrityji pomažu i izražavaju potporu na razne načine.

Britanski band Coldplay koji je bio prisiljen otkazati planirani koncert u Houstonu u petak zbog uragana, napisao je novu pjesmu pod nazivom "Houston #1" te ju izveo u ponedjeljak na koncertu održanom u Miamiju. 

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on

 

A post shared by therock (@therock) on

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije