Zvijezda serije Prijatelji neprepoznatljiva: Nećete vjerovati da je ovo on

Radiosarajevo.ba
Zvijezda serije Prijatelji neprepoznatljiva: Nećete vjerovati da je ovo on
Foto: SPOT-stoianov / Matthew Perry

Glumac Matthew Perry imao je i novac i slavu. Bio je jedno od najpoznatijih lica na malim ekranima zahvaljujući seriji "Prijatelji".

Od nekadašnjeg sarkastičnog, simpatičnog dečka kojeg su svi obožavali ostala je samo sjenka prošlosti.

U toku rada na seriji "Prijatelji" dobio je milion dolara po snimljenoj epizodi.

I dok je na poslovnom planu cvjetao u privatnom životu događala mu se prava drama. Alkoholizam, zavisnost od tableta protiv bolova i nekoliko posjeta klinikama za odvikavanje... Perryjev život nije bio nimalo glamurozan.

Nesreća koja ga je zadesila 1997. dok je neoprezno vozio jet-ski je početak njegovih problema, piše Žena.blic.rs.

Nakon toga patio je od velikih bolova pa mu je ljekar prepisao Vikodin.

U "Prijateljima" bio je od 24. do 34. godine. Sa ostalom postavom serije bio je na svim naslovnicama i stalno u fokusu javnosti. Ali u stvarnom životu osjećao se jako usamljeno i svaki trenutak je koristio da bi konzumirao alokohol.

Od akutnog pankreatitisa, bolesti od koje obolijevaju alkoholičari i zavisnici od opijata. Tvrdio je da se radi o lošoj ishrani, ali ipak je ponovno završio na rehabilitaciji. Čim je izašao, slupao se novim Poršeom u kuću. Rekao je da mu je to bio grozan dan i da je išao da posjeti oca kako bi se oraspoložio.

A onda je 2011. i treći put otišao u centar za odvikavanje, ali taj put samo preventivno.

"Planiram mjesec dana da provedem u ustanovi zbog svoga psihičkog zdravlja. Slobodno mi se rugajte na internetu", rekao je glumac prije nego što se povukao iz javnosti.

Perry nikada nije prestao da se bavi glumom, od malih nogu to mu je, uz tenis, bila najveća ljubav. Ali nije postigao veći uspjeh.

Matthew Perry - undefined

Foto: SPOT-stoianov: Matthew Perry

On je zajedno sa ostalim kolegama iz 'Prijatelja' trebalo da snimi specijal za HBO u kojem je ekipa iz serije ponovo na okopu, ali kako se to snimanje zbog koronavirusa više puta odgodilo, čini se da je odlučio da se potpuno zapusti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije