Živi sam i bolestan: Legendarni glumac Matthew Perry odbačen od svih

Radiosarajevo.ba
Živi sam i bolestan: Legendarni glumac Matthew Perry odbačen od svih
Foto: thestar.com / Matthew Perry

Glumac Matthew Perry, kojeg publika diljem svijeta poznaje kao Chandlera Binga iz kultne serije “Prijatelji”, danas slavi 50. rođendan.

Posljednjih godina novinski članci o njemu češće se ispisuju zbog njegovog izgleda i problema, a manje zbog uspjeha na malim i velikim ekranima.

Fotografi su glumca, koji je zarađivao po milion dolara za epizodu Prijatelja, u junu snimili s velikim ožiljkom na licu, neurednih noktiju i prljave kose.

Perry, koji je četiri puta nominiran za nagradu Emmy, nikad nije skrivao da se borio s depresijom i ovisnošću, a lani je proveo tri mjeseca u bolnici zbog rupture crijeva.

Posljednji film snimio je prije čak deset godina, dok se u seriji zadnji put pojavio 2017. Kad je riječ o seriji koja ga je proslavila, iste je godine rekao da je više ne bi snimao.

“Imam tu noćnu moru koja se ponavlja, ne šalim se. Nekad imam noćnu moru da opet snimamo Prijatelje i da nikog ne boli briga. Snimimo cijelu seriju, vratimo se i nikog nije briga. Tako da, ako me pitaju, odbit ću. Stvar je u tome da smo otišli na vrhuncu, ne možemo to nadmašiti”, rekao je za Vanity Fair.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije