Žena za primjer: Osvojila srce poznatog glumca, a sad osvaja i cijeli svijet

Radiosarajevo.ba
Žena za primjer: Osvojila srce poznatog glumca, a sad osvaja i cijeli svijet
Amal Alamuddin Clooney osvojila je naslovnice svjetskih magazina prije dvije godine, nakon što je poznatog neženju i slavnog glumca Georgea Clooneya natjerala na vječnu prisegu. No, to nisu jedini razlozi njene velike popularnosti

Tokom godina proslavile su parnice u kojima je predstavljala Armeniju pred Međunarodnim sudom za ljudska prava, u slučaju armenskog genocida, a imala je i sjajna iskustva sa svjetski poznatim sudskim slučajevima, kao što je slučaj Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, prenosi ThisIsInsider.

Na nju nisu ostale imune ni brojni poznate ličnosti, te je ona predstavljala i ukrajinsku premijerku Yuliu Tymoshenko, u njenom slučaju.

Pored ove itekako zahtjevne karijere Amal je uspjela da osvoji srce poznatog glumca, a i cjelokupna svjetska javnost bila je opčinjena njenom ljepotom i glamurom koji je ispoljavala otkada je prvi put viđena sa Clooneyem.

Zbog svega toga svojevremeno joj se zahvalio i njen muž, koji je kazao kako je „blagoslovljen što je pronašao nekoga za ljubav, posebno nakon što je za ovakav brak čekao cijeli svoj život“.

Vrlo brzo nakon vjenčanja Amal je postala sveprisutna na brojnim gala večerima i humanitarnim događajima, zbog čega su je zavoljeli brojni fanovi diljem svijeta. No, „život pod reflektorima“ nije je odvratio od njene karijere, te je i u posljednje vrijeme preuzela brojne parnice, među kojima je ona o armenskom genocidu, zatim je postala i šef advokatskog tima bivšeg predsjednika Maldiva Mohameda Nasheeda.

Sve to zajedno, u paketu sa poznatim glumcem i izvanrednom ljepotom, čini ženu koja je zaslužila da bude uzor mnogima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije