Završili samo osnovnu školu, a danas leže na hrpi novca

Radiosarajevo.ba
Završili samo osnovnu školu, a danas leže na hrpi novca
Instagram / Oskarovka Jennifer Lawrence

Danas ih gledamo na velikim platnima, njihovi filmovi okreću milione, a pjesme su im prve na muzičkim ljestvicama. Brojne holivudske zvijezde nekada nisu mogle ni sanjati da će biti ovdje gdje su danas, ali učinili su baš sve kako bi slijedili svoje snove. Zbog uspjeha su odlučili odustati od školovanja, a nekima od njih to se i isplatilo.

Jennifer Lawrence

Jedna od najplaćenijih holivudskih glumica, Jennifer Lawrence (29) priznala je prije nekoliko godina da nikad nije završila osnovnu školu. Sa samo 14 godina odlučila je kako će odustati od osnovne škole i posvetiti se glumi.

  Oskarovka Jennifer Lawrence  - undefined

Instagram:   Oskarovka Jennifer Lawrence

„Bilo mi je teško u školi. Nikad se nisam osjećala posebno pametno. Tehnički nemam maturu ni diplomu“, izjavila je glumica te dodala kako ne žali jer joj je na prvom mjestu bila karijera.

Željela sam učiniti stvari na svoj način. Pronašla sam ono što želim i nisam dozvolila da se išta ispriječi na putu do tog cilja. Čak mi ni prijatelji dugi niz godina nisu bili važni koliko mi je značila karijera, komentirala je Lawrence koja se na scenu probila sa 20 godina kada je bila nominirana za nagradu Oscar s filmom Zimska kost.

Johnny Depp

Johnny Depp - undefined

Foto: Twitter: Johnny Depp

Johnny Depp (55) je već sa 15 godina odustao od škole jer je htio biti rock zvijezda. Pridružio se lokalnom rock bendu s kojim je planirao, rekao je jednom, 'pokoriti svijet'. Godinama kasnije, njegova tadašnja supruga upoznala ga je sa svojim bivšim dečkom - Nicolasom Cageom. Upravo je Nicolas nagovorio Johnnyja da isproba glumu te ga je poslao svom agentu.

Catherine Zeta Jones

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones - undefined

Instagram: Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta Jones (50) je u 15. godini odustala od školovanja u rodnom Swanseau te se preselila u London gdje se posvetila glumačkoj karijeri. Od malena je nastupala u lokalnim kazalištima, pa je znala da je gluma ono čime se želi baviti. Kasnije je upisala umjetničku školu gdje se specijalizirala za mjuzikle.

Nicolas Cage

Nicolas Cage - undefined

Foto: IMDb: Nicolas Cage

Glumac pravog imena Nicolas Kim Coppola (55) je od umjetničke škole odustao sa 17 godina, kako bi se mogao posvetiti glumi. Godinu dana kasnije, već je dobio prvu ulogu na TV-u, u seriji Best of Times. Inače, Nicolas dolazi iz velike porodice filmaša. Njegov stric je kultni režiser Francis Ford Coppola.

Cameron Diaz

Cameron Diaz - undefined

Foto: Facebook: Cameron Diaz

Glumica (47) koja se proslavila u filmovima Zločesta učiteljica, Dok nas jackpot ne rastavi i brojnim drugim komedijama, u tinejdžerskim godina bila uvjerena da će postati manekenka. Sa 16 godina je odustala od škole, kako bi se posvetila manekenskim angažmanima. Upravo je zbog uspješne manekenske karijere uspjela doći do Hollywooda.

Al Pacino

Al Pacino kao Tony Montana - undefined

Al Pacino kao Tony Montana

Iako je postao jedan od najvećih glumaca u historiji Hollywooda, Al Pacino (79) nije bio uzoran učenik. Sa 17 godina je odustao od škole, nakon što je pao svaki predmet osim engleskog jezika. Zbog toga se posvađao s majkom te je otišao iz porodične kuće. Kasnije je počeo glumiti u pozorištu, a sa strane je radio mnoge 'obične' poslove kako bi preživio.

Drew Barrymore

Drew Barrymore - undefined

Drew Barrymore

Drew Barrymore (44) je već kao dijete postala zvijezda zbog uloge u filmu 'E.T'. Prvi put se pred kamerama pojavila sa samo sedam godina. Od tada je gradila glumačku karijeru, pa je obrazovanje zapostavila. Iako je u mlađim danima bila problematična te se vrlo rano suočila s ovisnošću o teškim drogama, Drew se uspjela izvući i nastaviti karijeru u filmu.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino - undefined

Foto: EPA-EFE: Quentin Tarantino

Kada je imao 16 godina, slavni američki režiser koji je nedavno izbacio svoj deveti film, smatrao je da više može naučiti sam nego u školskoj klupi, stoga je odustao od škole. I bez srednjoškolske diplome, Quentin Tarantino (56) je postao vrhunski stručnjak u svom polju, a svoju karijeru gradio je polako te je prošao gotovo sve poslove u procesu produkcije i distribucije filma.

Zaštitno lice filmova 'Nemoguća misija', Tom Cruise (57), napustio je srednju školu kako bi postao glumac u New Yorku. Prije toga, kad je bio dijete, želio je biti svećenik. Mega popularni američki reper Jay-Z (50) napustio je srednju školu kako bi se mogao fokusirati na prodaju ilegalnih supstanci. Barbadoska pjevačica Rihanna (31) srednju je napustila sa 16 godina, a preselila je u Sjedinjene Američke Države godinu dana kasnije te potpisala glazbeni ugovor s diskografskom kućom Def Jam, piše portal 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije