Zatraženo uklanjanje zvijezde Donalda Trumpa sa hoivudske staze slavnih

AA
Zatraženo uklanjanje zvijezde Donalda Trumpa sa hoivudske staze slavnih
Odlukom Gradskog vijeća Zapadnog Hollywooda zatraženo je uklanjanje zvijezde američkog predsjednika Donalda Trumpa sa holivudske staze slavnih (Walk of Fame) u američkoj saveznoj državi California, javlja Anadolu Agency (AA).

U odluci, koju je Gradsko vijeće izglasalo jednoglasno, zatraženo je da se ukloni Trumpova zvijezda za Holivudske staze slavnih, zbog "ponašanja koje je uznemirujuće za žene i drugih postupaka".

Trumpova zvijezda na Stazi slavnih postavljena je na pločnik duž Hollywood Boulevarda 2007. kao svojevrsno priznanje za njegov nastup u reality showu 'Pripravnik'.

Trumpova zvijezda je u više navrata bila na meti napadača, a posljedni takav napad je krajem prošlog mjeseca izveo Austin Mikel Clay, koji ju je u velikoj mjeri oštetio. Clay je nakon napada uhapšen, a potom uz plaćanje kaucije pušten na slobodu.

Holivudska staza slavnih je pločnik duž Bulevara Holywood, na kojem je izrezbareno preko 2.600 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala Holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije