Za ovom ljepoticom su prije 40 godina uzdisali svi: Pogledajte kako Samantha Fox izgleda danas

1
Radiosarajevo.ba
Za ovom ljepoticom su prije 40 godina uzdisali svi: Pogledajte kako Samantha Fox izgleda danas
Foto: Instagram / Samantha Fox

Nekadašnji seks simbol 1980-ih danas ima 57 godina. Iako više ne uživa slavu kakvu je imala na početku karijere, i dalje izaziva pažnju.

Bez sumnje 80-ih godina najpopularnija Britanka bila je princeza Diana čije su fotografije svaki dan izlazile u medijima, a tih godina po broju objavljenih fotografija najveća konkurencija bila joj je Samantha Fox

Popularnost je stekla zahvaljujući magazinu The Sun koji je objavljivao njene fotografije.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Zbog svojih 'savršenih' proporcija 90-60-90 ubrzo je postala jedan od najzaposlenijih modela u Velikoj Britaniji i mamila je uzdahe muškaraca širom svijeta.

Poslije se otisnula u muzičke vode i 1986. izdala je album Touch me koji je uvršten među stotinu najgorih pop ploča svih vremena.

Adriana Lima ponovo glavna tema svjetskih medija: 'Potpuno je drugačija'

Adriana Lima ponovo glavna tema svjetskih medija: 'Potpuno je drugačija'

Obožavatelji nisu marili za mišljenje struke i hrlili su na njene koncerte pa je tako u Indiji nastupila pred 70 hiljada ljudi u tri grada.

Samantha je ljubila i muškarce i žene, a u knjizi koju je objavila 2003. godine priznala je da je zaljubljena u svoju menadžericu Myru Stratton. U vezi su bile sve do 2015. godine kada je Myra preminula. Četiri godine nakon njene smrti upoznala je novu djevojku, Lindu Olsen, za koju se nedavno i udala.

Muškarci širom svijeta bili su razočarani kad je Samantha u svojoj knjizi objavljenoj 2003. godine priznala kako ljubuje i s muškarcima i ženama, a s Lindom se vjenčala u Essexu na raskošnoj ceremoniji. Seks-ikona blistala je u bijeloj svadbenoj haljini bez naramenica. Uzvanike je zabavljao norveški pop duo Bobbysocks koji čine članice benda Elisabeth (Bettan) Andreassen i Hanne Krogh, a nastupila je i Lisa Stokke. U Lindu se Samantha zaljubila 2016. godine i nakon objave zaruka planirale su se vjenčati 2020. godine, ali pandemija im je poremetila planove i sve su odgodile.

"U Lindu sam se ludo zaljubila i odmah sam znala da s njom želim biti zauvijek. Na Valentinovo 2020. upitala me želim li joj biti supruga. Kleknula je na jedno koljeno i bilo je sve jako tradicionalno. Plakala sam, a plakala je i ona", otkrila je Samantha kako je izgledala prosidba.

Pjevačica i bivši model u knjizi je otkrila i kako je njen tata John bio alkoholičar, ovisnik o kokainu te je bio i nasilan. Šokantan je dio u kojem opisuje kako ju je otac jednom napao. Mjesecima ga je nagovarala da joj stavi radio u automobil, a kad on to nije učinio, Fox je zamolila svog tjelohranitelja da to napravi. U tom trenutku u njenom ocu proradio je bijes i napao je Samanthu.

"Divljački me počeo udarati i cipelario dok sam rukama prekrivala glavu. Sestra Vanessa uspjela je u jednom trenutku maknuti oca od mene, a ja sam otpuzala u kuću. Tata je krenuo za mnom i počeo me gađati bocom. Ležala sam u krvi dok nije došla hitna", ispričala je Samantha. Samantha je posljednjih godina još uvijek nastupala, a koliko se promijenila fizički, prosudite sami, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije