Ko je Bregina 'Princeza' iz hit pjesme Bijelog Dugmeta i šta radi danas?

0
Radiosarajevo.ba
Ko je Bregina 'Princeza' iz hit pjesme Bijelog Dugmeta i šta radi danas?
Foto: EPA / Goran Bregović

Osamdesete godine prošlog stoljeća obilježile su mnoge lijepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najljepših bila je Ljiljana Tica. Njena ljepota nije poznavala granice, a modne agencije su se otimale za nju.

Dobila je priliku da se proba i na filmskom platnu i zaigrala je u filmu Vojnikova ljubav davne 1976. Tada je kadar dijelila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a malo njih je u tome i uspjelo.

Prva mladalačka ljubav s kolegom Momčilom Jakovljevićem, danas hirurgom, obilježena je zabavom, anegdotama i smijehom. Ipak, njen život posebno je obilježila veza s muzičarem Goranom Bregovićem.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Ljiljana je bila prava zvijezda, a Bregović jednostavno nije mogao da odoli ljepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela Jugoslavije. Zajedno su bili dvije godine. Nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pisalo se da je on pobjegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pjesmu Bitanga i princeza. U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobijedivši na izboru Elite lice godine časopisa Bazar, Tica je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Acapulco. To joj je otvorilo vrata svjetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Munchena zbog koje se 1983. godine tamo preselila.

Na jednom gala prijemu upoznala je sadašnjeg supruga, a tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa Elle. Vjenčali su se 1987. na Hvaru, gdje je obavljeno i crkveno venčanje.

Onda su dobili sina Lenija i to je bila njena najveća sreća. Od tada je Ticin život dobio novi smisao.

Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije